POLICIJA UPALA KOD JUTJUBERA KOJI JE DRŽAO LAVA U KUĆI: Hitno reakcija nadležnih organa, ovo su novi detalji slučaja (FOTO)

Autor: P. R.

Zabava

05.10.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obavljen pretres na dve lokacije po nalogu Posebnog tužilaštva za Visokotehnološki kriminal!

POLICIJA UPALA KOD JUTJUBERA KOJI JE DRŽAO LAVA U KUĆI: Hitno reakcija nadležnih organa, ovo su novi detalji slučaja (FOTO)

Foto: instagram.com/printscreen

Nakon vesti da je podneta krivična prijava protiv poznatog jutjubera i influensera Stefana Jankovića Janka iz Vranja zbog držanja mladunčeta lava, čime je, kako se navodilo, prekršio zakon o dobrobiti životinja, policija je po nalogu Posebnog tužilaštva za Visokotehnološki kriminal obavila pretrese na dve lokacije.

Naime, kako prenose u domaćim medijima, policija je izvršila pretres i ustanovila da nema egzotičnih životinja zbog koje bi se zakon mogao prekršiti, ali je privela Janka na saslušanje, dok tužilaštvo proverava njegovu odbranu. Kako se radi o snimku koji je nastao pre godinu dana, nije bilo razloga za zadržavanje.

Republika

Foto: instagram.com/stefan_jankovich

Stefan Janković Janko

Inače, Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da nema zakonskog osnova za pokretanje krivične prijave protiv njega.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dostavljanja Izveštaja o postupanju MUP RS, DP, PU za grad Beograd, UKP, odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja ovog tužilaštva, našlo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Stefana Jankovića, imajući u vidu da je utvrđeno da je isti navedenu životinju držao isključivo za potrebe snimanja video zapisa i potom je vratio vlasniku, a protiv kog je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu i od kog je oduzeta životinja koja predstavlja strogo zaštićenu životinjsku vrstu - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading