LUNA I MARKO ĆERKI DALI IME MOĆNOG ZNAČENJA: Evo šta simboliše, potiče od davnina

Autor: P. R.

Zabava

04.10.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mama i tata za naslednicu odabrali specifično ime koje simoboliše stvari koje će vas raznežiti!

LUNA I MARKO ĆERKI DALI IME MOĆNOG ZNAČENJA: Evo šta simboliše, potiče od davnina

Foto: Instagram.com

Luna Đogani, Marko Miljković

Pevačica i pobednica druge sezone rijalitija "Zadruga", Luna Đogani, porodila se danas u jutarnjim časovima i na svet donela devojčicu, kojoj je zajedno sa svojim suprugom Markom Miljkovićem odlučila da dodeli ime Lana.

Inače, ime Lana originalno je slovensko ime i može se smatrati skraćenicom od brojnih "dužih" ženskih imena. Kako navode brojni pisani izvori, ovo vlastito ime potiče i iz naših krajeva, odnosno iz slovenske grupe jezika, te se smatra da označava "plodno, široko polje lana", mada postoje i teorije da je irskog porekla i da u prevodu znači "mirna".

Međutim, neke analize jezika su pokazale da se reč "lana može prevesti kao „nežna“, "draga" ili "osoba koja je puna vrlina, milosti i prefinjenosti", kao "dama", "princeza", ili "otmena žena" ili kao "pažljiva osoba", "velikodušna žena", "moderna, kreativna ili vesela i radosna osoba".

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Luna Đogani i Marko MIljković

Podsećanja radi, kako je Luna Đogani otkrila jednom prilikom, ona i njen suprug Marko Miljković su odlučili da novoj naslednici dodele ime Lana.

Volim ta kratka imena, zvaće se slično kao ja. I kad smo za Miju birali, znali smo da želimo tako kratko ime, isti je slučaj i sada - istakla je Đoganijeva pred porođaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kiki

04.10.2023 12:26

Luna najčešće ime u svetu za pse. Lane je lane.