PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV NAŠEG JUTJUBERA: Drži mladunče lava i javno krši zakon (VIDEO)

Autor: P. R.

Zabava

04.10.2023

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati jutjber Stefan Janković u svom domu drži mladunče lava, zbog čega je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava!

PODNETA  KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV NAŠEG JUTJUBERA: Drži mladunče lava i javno krši zakon (VIDEO)

Foto: instagram.com/stefan_jankovich

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava protiv poznatog jutjubera i influensera Stefana Jankovića, poznatiji kao Janko, zbog držanje madunčeta lava čime je prekršen zakon o dobrobiti životninja.

Naime, sve je prisutniji trend kupovine egzotičnih životinja, pa je tako pre desetak dana pronađeno jedno zapušteno i napušteno mladunče lava. Kako se navodi na Instagram stranici "Eko straža", ne zna se kako je mladunče završilo napolju, ali sumnja se da je u pitanju ilegalno nabavljeno mladunče u svrhi zabave, slično kao na objavljenom klipu, da bi posle bilo napušteno. Takođe, pre desetak dana snimljen je berberski makaki kako luta krovovima Beograda, a još je u javnosti svež slučaj pantera koji luta apatinskom šumom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eko Straža (@ekostraza)

 

Kako dalje navode, ovaj trend je ne samo poguban po živitinje već i opasan po ljude. Velike mačke su predatori i mogu ozbiljno povrediti ljude, često i sa fatalnim posledicama. Ne postoji ni jedan razlog zašto bi neko držao lava u kući sem da zadovolji svoj bolesni fetiš dokazivanja društvenog i finansijskog statusa i hvaljenja po društvenim mrežama. Srećom, sam akt je protivzakonit i podleže sankcijama kao i oduzimanju životinje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Marko

04.10.2023 14:23

Ovaj bi g jeo samo da ga primeti neko.