SASLUŠAN UHAPŠENI SRPSKI PEVAČ: Hrvatska policija pustila Rajka Lalića da se BRANI SA SLOBODE!

Autor:

Zabava

24.08.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni srpski pevač saslušan u Šibeniku, nakon čega je pušten da se brani sa slobode!

SASLUŠAN UHAPŠENI SRPSKI PEVAČ: Hrvatska policija pustila Rajka Lalića da se BRANI SA SLOBODE!

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Printscreen

Kako prenose hrvatski mediji, sprski pevač Rajko Lalić (63), koji je uhapšen u Republici Hrvatskoj, pušten je da se brani sa slobode. Nakon saslušanja u Šibeniku zbog sumnje da je počinio krivčno delo protiv narušavanja ugleda Republike Hrvatske, pevač grupe "Srpska tromeđa" pušten je na slobodu juče.

Kako se dalje navodi, nije bilo zakonskog osnova za zatvor, pa tužilaštvo nakon saslušanja nije predložilo jednomesečni istraži zatvor, te je pušten da se brani sa slobode u daljem postupku.

Republika

Foto: Printskrin: Youtube/ TV Duga Plus Melodija Records

Rajko Lalić

Češljajući društvene mreže, policija Republike Hrvatske uočila je njegov repertoar, koji su fanovi komentarisali i delili. Kriminalističnom istragom su utvrdili da je Lalić "kao član muzičke grupe izvodio pesme koje su nastale tokom 1995. godine i čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izložili ruglu, preziru i javnom omalovažavanju".

On je tokom serije koncerata izveo pesmu "Spremte se, spremite se četnici", kao i, kako navode, "druge pesme koje veličaju zločine", dok je na performansu nosio obeležje SAO Krajine. Kako se dalje navodi, pevač je prilikom izvođenja pesama "nosio određene oznake i odevne predmete koji pokazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj celini, a što je objavljeno na društvenim mrežama, čime je počinio prekršaj iz čl. 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira".

Podsetimo, on je uhapšen na prelazu Batrovci zbog pesama koje su nastale još 1995, a izvodio ih je u Australiji.

Republika

Foto: prinscreen/youtube

Rajko Lalić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading