KARLEUŠI NEĆE BITI VRAĆEN KANAL: Futa o Jeleninoj izjavi da je UCENJIVAČ, otkrio da li Cecu čeka ISTA SUDBINA!

Autor:

Zabava

07.08.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Futa Radulović se oglasio i progovorio o drami sa Jelenom Karleušom i autorskim pravima!

KARLEUŠI NEĆE BITI VRAĆEN KANAL: Futa o Jeleninoj izjavi da je UCENJIVAČ, otkrio da li Cecu čeka ISTA SUDBINA!

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, ST/Vlada LUKIĆ, ATA Images/M.M.

Devet dana pre objavljivanja novog albuma pevačici Jeleni Karleuši ugašen je kanal. Kako je sama potvrdila, to je delo novog vlasnika autorskih prava većine, Aleksandra Radulovića Fute, koga je Karleuša nazvala "ucenjivač".

Podsetimo, Futa je angažovao tim pravnika i pokrenuo proceduru, kako bi se naplatila sva nova korišćenja autorskih prava, koja su pripadala njegovoj pokojnoj supruzi Marini Tucaković i njemu. Zbog ovoga se ugasilo mnogo kanala muzičkih izvođača, a Futa se danas oglasio i otkrio da li će Jelenin kanal biti vraćen.

Republika

Foto: ATA Images

Futa i Karleuša

- Neće biti uopšte, kad se jednom ugasi, potrebno je dobiti ponovo dozvolu od svih autora. To je nemoguće. Može da otvori novi - započeo je Futa za "Informer".

Futa je odgovorio i Jeleninim fanovima, koji se žale na to što ne mogu da slušaju njene pesme na Jutjubu.

- Gde su bili ti fanovi nekada? Ranije se lepo snimi ploča, pa se sluša, a sada prepevavaju kako ko stigne, ali to ponovno presnimavanje izvođači neće da plate. Autori sada ispadaju nužno zlo dok pevači, odnosno izvođači, ne dobiju šta žele. Shvatite, autorsko pravo nije roba, to je intelektualna svojina i ne može da se kupi. Autorsko i srodno pravo pripada autorima, a pevači to redovno tretiraju kao svojinu. Međutim, oni su samo interpretatori i platili su samo pravo prvog izvođenja. Kada neko 68, 65-e godine ili koje god plati pravo prvog izvođenja, svaki drugi put ili ako neko drugi želi tu pesmu da snimi, mora da pita autora - istakao je Radulović.

Republika

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Jelena Karleuša

Futa je odgovorio na pitanja koliko novca Karleuša mora da mu isplati, kako bi dobila pravo da ponovo snimi pesme ili da joj bude vraćen kanal.

- Nije pitanje novca, to vam je kao da uđete u prodavnicu i prvi dan uzmete hleb i samo prođete pored kase, drugi dan isto i tako danima. Stvar je u tome da želim da prodrmam autore da počnu da se zalažu za svoja prava - kaže aranžer koji je godinama sa suprugom Marinom Tucaković stvarao najveće hitove.

Futa je otkrio i zbog čega Svetlani Ceci Ražnatović kanal nije ugašen, dok Karleuši jeste.

- Razlika je u tome što je Ceca odmah napravila dogovor, tražila nam je saglasnost i dobila je - odgovorio je on.

Republika

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Ceca

Radulović je istakao i kako ga mnogi izvođači zovu, kako im kanal ne bi bio ugašen.

- Zovu raznorazni godinama zbog starih pesama. Morao bih kancelariju da otvorim da bih odgovorio svima. Problem je što nema novih autora. Autorstvo zamire. Ne snimaju se nove pesme već se presnimavaju stare jer je to provereno hit. Ovako moraju da plate pesmu, a ne znaju da li će biti hit - ističe Futa Radulović. 

Radulović nije želeo da odgovori na Karleušinu prozivku da je pokazao "svoje gramzivo i pohlepno lice, uprkos tragediji koju je doživeo".

- Ne želim to da komentarišem, nije to moj stil priče, to ne liči na mene. Rešiću to na način na koji kaže zakon. A vremenom će se ispostaviti da je nečija karijera, pa makar bila duga i 40 godina bez obzira na hitove, zasnovana samo na skandalima - kazao je Futa koji je sarađivao i na filmu "Nedelja" o Džeju Ramadanovskom:

- Da, radio sam na muzici za film o Džeju, uglavnom su to stare njegove pesme. Ima samo jedna koju će neko otpevati u odjavnoj špici, koju on nikada nije snimio. Film će biti prikazan na jesen, pa ćemo da vidimo kako će zvučati sve - zaključio je Radulović za "Informer". 

Republika

Foto: ATA Images/M.M.

Futa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading