NJEGOV SIN JE PREUZEO KONJA: Vlasnica škole jahanja uživo sa HIPODROMA, otkrila nove detalje o tragičnoj smrti brata Nikole Koja!

Autor:

Zabava

08.07.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nina Šobota, vlasnica škole jahanja, se uključila uživo u jutarnji program i progovorila o nesrećnom događaju

NJEGOV SIN JE PREUZEO KONJA: Vlasnica škole jahanja uživo sa HIPODROMA, otkrila nove detalje o tragičnoj smrti brata Nikole Koja!

Foto: ATA Images, Republika, Pixabay.com

Vladimir Kojo (59), brat glumca Nikole Koja, podlegao je povredama usled sudara s konjem 23. juna, koji je bio u punom galopu. On je preminuo i sahranjen je 4. jula, a njegov sin Velja juče je imao prvu ispovest za Republiku, koju možete pročitati klikom na link OVDE.

Republika

Foto: Republika, Printscreen Facebook

Vladimir i Veljka Kojo

Danas se u jutarnji program voditeljke Jovane Jeremić uključila Nina Šobota, vlasnica škole jahanja, koja je progovorila o ovom slučaju, ali i otkrila da je Velja preuzeo treniranje ovog konja.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Niša Šobota

 

- Ovde je mesto gde se dogodila nesreća našem prijatelju, koji je trener galopskih grla. Oni su najbolji, ali su isto tako i malo ludi, nepredvidivi. Kad je džokej pao sa konja, konj je u punom galopu krenuo po stazi ka izlazu, vidite sada devojku kako jaše, to su velike brzinu. Džokej je okej, nije životno ugrožen, konj je okej, i dalje je u treningu, preuzeo ga je njegov sin - otkrila je Nina, pa nastavila:

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Hipodrom

- Konj je uznemiren, osete konji sve, energiju... Ali vole ljudi, to je adrenalin, to su trkački konji. Žbun nam pravi problem, nepregledna je staza, imamo problem što nemamo rampu, bankine su oštećene. Nebezbedno je za džokeje. A što se tiče rekreativnih konja, nije toliko strašno, to su polukrvni konji, bolja je bezbednost, jer smo tamo na sredini - istakla je ona.

- Ovaj žbun koji stoji, čovek je izleteo, da konj ne bi otišao na ulicu. On nije procenio situaciju kako treba. Da, mi često stanemo ispred konja, raširimo ruke, konj u večini slučajeva neće da pređe preko čoveka, stane, ali u ovom slučaju nije. Ali mi ne možemo da procenimo šta će da se desi, dešavaju se ove stvari. Redak i jako tragičan slučaj, ali to ne znače da ljudi treba da se naplaše od ovih životinja - dodala je Šobota.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Hipodrom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading