TATI SAM DRŽAO JEZIK DOK NIJE DOŠLA HITNA: Prva ispovest bratanca Nikole Koja, otkrio potresne detalje očeve tragične smrti!

Autor:

Zabava

07.07.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvoj ispovesti za naš list sin pokojnog Vladimira Koje Velja otkrio je kako je pokušavao da spase oca davljenja nakon sudara s konjem koji je bio u punom galopu.

TATI SAM DRŽAO JEZIK DOK NIJE DOŠLA HITNA: Prva ispovest bratanca Nikole Koja, otkrio potresne detalje očeve tragične smrti!

Foto: Republika, Printscreen Facebook

Brat našeg glumca Nikole Koja, Vladimir Kojo (59), sahranjen je 4. jula na Novom groblju u Beogradu nakon što je podlegao povredama usled sudara s konjem koji je bio u punom galopu. Vladimir je doživeo nezgodu 23. juna, kada se životinja otrgla kontroli i počela da trči po beogradskom hipodromu, a njegov sin Velja ekskluzivno za Republiku otkriva da je odmah potrčao da pomogne ocu, kom je jezik držao da se ne bi ugušio sve dok nije stigla Hitna pomoć.

On je objasnio da su kolege koje su bile nedaleko od mesta nesreće odmah reagovale i pokušale da pomognu, ali da njegov organizam nije uspeo da se izbori s ozbiljnim povredama, te je posle devet dana na Vojnomedicinskoj akademiji preminuo. 

Foto: Republika

Sin Velja sa kolegama na treningu konja na hipodromu

- Nemam mnogo toga da vam kažem. Bio sam na mestu nesreće kad se sve desilo. Ocu sam držao jezik rukama da se ne bi ugušio dok je ležao na podu. Kolege koje su bile nedaleko od mesta nesreće su brzo pozvale Hitnu pomoć, pa je prevezen u bolnicu.

Foto: Republika

Ogrtač sa Vladimirovim imenom i prezimenom

- Pošto ima više verzija priče, ono što mogu da kažem jeste da se ovakve stvari maltene ne dešavaju. Konj se uvek zaustavi ispred čoveka jer oni nas vide dva puta većim nego što jesmo u prirodi. Životinja mog oca nije videla, zato konj nije mogao da se zaustavi i tako je došlo do nesreće - priča sin nastradalog Vladimira.

Foto: Republika

Slike na zidu na kojima se vide nagrade

Kako nam je dalje objasnio, posle sahrane oca preuzeo je kormilo iz ljubavi prema životinjama i svemu onome što je njegov otac radio, a kog su beskrajno poštovali svi u konjičkom klubu.

- Kad dođem na hipodrom, radim sve ono što je i moj otac radio. Preuzeo sam neke stvari. Najviše sam tu zbog toga što ja znam koliko je njemu sve ovo značilo i koliko ljubavi je ulagao u celu priču. Naravno, tu je i ljubav prema životinjama. Biću spreman da pričam o njegovim uspesima tek kad prođe 40 dana. Mislim da je to fer, sada je sve sveže - kaže Velja i dodaje:

Foto: Republika

Velja, sin Vladimira Koja

- Pehari i nagrade su dokaz o tome koliko je Vladimir posvećen konjima i poslu. Ovo je ekstremni sport, treba više da se piše o ljudima koji se njime bave i koji su prvaci na raznim takmičenjima. Treba da se priča o tome kakve su sve medalje doneli za Srbiju, sve ovo se radi s mnogo ljubavi.

Foto: Republika

Deo dvorišta na hopodromu

Vladimirova navlaka za konja i dalje okačena ispred ostave

Prekrivač s imenom i prezimenom Vladimira Koja kolege su ostavile na mestu gde ju je i on svojevremeno ostavljao da se suši. Na terasi je ostala i njegova oprema za štalu, kostimi, kao i sto i stolice gde je zajedno s kolegama često sedeo u pauzama od jahanja i posla.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading