BAJA MALI KNINDŽA ODLOŽIO KONCERT: Otac sam šestoro dece, sačekaću da prođe 40 dana od masakra

Autor:

Zabava

23.05.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač je odlučio da odložio svoj koncert na Tašmajdanu

BAJA MALI KNINDŽA ODLOŽIO KONCERT: Otac sam šestoro dece, sačekaću da prođe 40 dana od masakra

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Baja Mali Knindža

Pevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža je zakazao koncert na Tašmajdanu za 27. maj, ali je odlučio da ga odloži, zbog tragedija koje su Srbiju zavile u crnob početkom ovog meseca. Knindža je koncert pod nazivom "Ptico moja bijeli labude" pomerio za 24. jun i progovorio o nemilim dešavanjima u našoj zemlji.

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Baja Mali Knindža

- Ja sam možda pevač i umetnik, ali sam pre i iznad svega otac šestoro dece i ne mogu ni da zamislim sav bol kroz koji prolaze oni kojima su deca stradala. U znak poštovanja prema nedužnim životima koje smo izgubili, najmanje što sam mogao jeste da sačekam da prođe 40 dana od tragedije, pa smo uzeli prvi slobodan datum, a to je 24. jun. Sve ostalo ostaje isto, Tašmajdan, 20 sati, publika i ja i pesme koje vole sve ove godine - napisao je Baja.

 

Inače, Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) nedavno je tražio od nadležnih institucija da se ovaj koncert zabrani.

- Zahtevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i direktora Sportskog centra Tašmajdan Mirka Pavlovića da otkažu održavanje koncerta Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža. Koncert je potrebno zabraniti jer njegovi tekstovi pozivaju na nasilje, etničku, nacionalnu i versku mržnju, podržavaju mizoginiju i seksizam, govore o kriminalu, alkoholu i drogama, što je sve zakonom kažnjivo u Republici Srbiji. Baja Mali Knindža u svojim tekstovima veliča četničkog zlikovca i izdajnika srpskog naroda, saradnika nemačkog i italijanskog okupatora (a od 1945. godine i saradnika CIA) Momčila Đujića. Baja Mali Knindža, koji sebe promoviše kao srpskog patriotu, tokom rata je bio dezerter, a ljudsku nesreću je koristio kako bi zgrtao ogromne količine novca, potpirujući mržnju - stajalo je u zvaničnom saopštenju SKOJ-a.

Republika

Foto: Twitter.com

SKOJ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading