SKOJ traži otkazivanje koncerta Baje Malog Knindže!

Autor:

Zabava

12.05.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez komunista omladine Jugoslavije se obratio nadležnim organima, zahtevajući da se pevačev koncert zabrani!

SKOJ traži otkazivanje koncerta Baje Malog Knindže!

Foto: youtube.com/ Glamur TV HAPPY

Folk pevač Baja Mali Knidža će 27. maja održati solistički koncert na Tašmajdanu, zbog čega su se pojedine organizacije pobunile, a najglasniji su bili u Savezu komunističke omladine Jugoslavije. Oni su izdali zvanično saopštenje, gde od nadležnih institucija traže reakciju, zbog toga što, kako navode, njegove pesme promovišu nasilje i loše vrednosti.

Republika

Foto: printscreen/instagram.com/bajamaliknindza_official

Baja Mali Knindža

- Zahtevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i direktora Sportskog centra Tašmajdan Mirka Pavlovića da otkažu održavanje koncerta Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža. Koncert je potrebno zabraniti jer njegovi tekstovi pozivaju na nasilje, etničku, nacionalnu i versku mržnju, podržavaju mizoginiju i seksizam, govore o kriminalu, alkoholu i drogama, što je sve zakonom kažnjivo u Republici Srbiji. Baja Mali Knindža u svojim tekstovima veliča četničkog zlikovca i izdajnika srpskog naroda, saradnika nemačkog i italijanskog okupatora (a od 1945. godine i saradnika CIA) Momčila Đujića. Baja Mali Knindža, koji sebe promoviše kao srpskog patriotu, tokom rata je bio dezerter, a ljudsku nesreću je koristio kako bi zgrtao ogromne količine novca, potpirujući mržnju - navodi se u zvaničnom saopštenju SKOJ-a.

Republika

Foto: Twitter.com

SKOJ

 

Oni ističu i da je neprimereno da se njegov koncert održi nakon tragedija koje su Srbiju zavile u crno. Baja se nije oglašavao za medije povodom ovoga, a bio je nedostupan za komentar i na broj poznat redakciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Žika

12.05.2023 13:45

Jbt. Skoj, jel to postoji uopšte? Jugoslavije, koje Jugoslavije ?