ORGANIZATOR KONCERTA JE NAPRAVIO PROPUST: Oglasio se zamenik gradonačelnika Splita! Bura oko zabrane nastupa Željka Samardžića se ne stišava!

Autor:

Zabava

19.03.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Koncert Željka Samrdžića u Splitu bi je zabranjen odlukom odlukom direktora Park-šume Marka Pejnovića, gradske vlasti to su poništile zbog građana koji su se bunili, sa željom da na taj nastup odu.

ORGANIZATOR KONCERTA JE NAPRAVIO PROPUST: Oglasio se zamenik gradonačelnika Splita! Bura oko zabrane nastupa Željka Samardžića se ne stišava!

Foto: Republika

Željko Samardžić

Prema napisima tamošnjih medija, naime, gradske vlasti peru ruke od direktorove odluke ističući da je sve to „propust organizatora koncerta", te da će se, piše dalje „24sata.hr" sve rešiti i da će se koncert pevača Željka Samardžića koji je planiran za 19. avgust i održati na Sustipanu.

 Nova odluka o komunalnom redu nalaže da organizatori koncerata prvo moraju zatražiti od Grada Splita zaključak kojim se događaj proglašava manifestacijom, a ako je reč o koncertu i, zaključak o dopuštenom prekoračenju buke. U ovom slučaju organizator se nije obratio Gradu Splitu, pa mu Javna ustanova Park-šuma Marjan nije ni mogla izdati koncesijsko odobrenje. Zabrana direktora zato je logična - kazao je Bojan Ivošević, zamenik gradonačelnika Splita za pomenute medije, pa dodao:

Foto: ATA Images

Željko Samardžić

Za lokalitete poput Peristila, koji je spomenik nulte kategorije, Sustipana, Meštrovićevih Crikvenica ili Meštrovićeve galerije u zaštićenom području prirode vrede stroža pravila, na takvim lokacijama ne mogu se održavati nikakvi „žešći" sadržaji. Kad se organizator obrati Gradu, dobiće potrebne dozvole, jer se ovaj konkretni izvođač može uklopiti u navedeni ambijent.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading