POZNATA GLUMICA SE ZAMONAŠILA! Pričalo se da je u manastir otišla zbog NESREĆNE LJUBAVI i HEROINA, a onda je otišla u PUSTINJAKE!

Autor:

Zabava

16.11.2022

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Edita Majić skoro dve decenije okrenuta je monaškom životu.

POZNATA GLUMICA SE ZAMONAŠILA! Pričalo se da je u manastir otišla zbog NESREĆNE LJUBAVI i HEROINA, a onda je otišla u PUSTINJAKE!

Foto: printscreen/youtube.com/vjerskinet

Hrvatska glumica Edita Majić bila je veoma uspešna, njenom talentnu na daskama koje život znači su se divili mnogi, a ponajviše njenoj lepoti kojom je odisala. Ipak, ona je početkom dvehiljaditih donela odluku da se okrene veri i Bogu i posleti se monaškom životu.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com/vjerskinet

Edita Majić pre nego što se zamonašila

Pridružila se najstrožem redu karmelićanki u Katoličkoj crkvi, ''bosonogim karmelićankama'' u manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili.

- Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - rekla je ona 2003. godine domaćim medijima.

Pričalo se da je Edita jedna od sestara koje ne izlaze iz manastira, da nema grejanje u sobi, toplu vodu, da spava u ćelijama na ležajima od slame, te da veći deo godine provodi u postu i molitivi. 

Republika

Foto: printscreen/youtube.com/vjerskinet

Edita Majić postala je karmelićanka

Jedna od književnica sa kojima je Edita svojevremeno sarađivala, Mani Gotovac tvrdila je da je glumica pokušavala da preboli jednu ljubav, kao i da je zbog toga konzumirala narkotike i heroin, zbog čega je i odlučila da pobegne od svega.

Međutim, Editina porodica je sve ovo demantovala, a ona je u jednom trenutku i sama poslala pismo u kom je napisala da Manine reči nisu istina i da nisu prijateljice.

- Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje… ovih nekoliko godinica proživeti što lepše…, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu… onda je bolje uopšte da ne postojim - rekla je jednom prilikom ona, objašnjavajući zašto se zamonašila.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com/vjerskinet

Edita Majić o monaškom životu

Njena porodica tvrdi da je presrećna zbog Editine odluke, te da im se samo lepe stvari događaju otkada se glumica odlučila na monaški život i da su zahvalni Bogu na svemu.

Ipak, 2017. godine sestra Edita je odlučila da život započne izvan samostana, u pustinji.

- Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći - rekla je medijima njena majka Jadranka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Nena

17.11.2022 17:29

A šta jede u toj pustinji? Ko joj donosi hranu i vodu?