MISTERIJA SE NASTAVLJA! KAKO SU SE POTROVALA DECA?: Stigle i poslednje analize - đaci iz Borče nakon ekskurzije na Zlatiboru završili u bolnici!

Autor:

Vesti

16.11.2022

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno je ustanovljeno da đaci iz Borče koji su se vratili sa Zlatibora ne pate od virusa.

MISTERIJA SE NASTAVLJA! KAKO SU SE POTROVALA DECA?: Stigle i poslednje analize - đaci iz Borče nakon ekskurzije na Zlatiboru završili u bolnici!

Foto: Profimedia

Dete u bolnici

Stigle su i poslednje analize koje su uzete zbog trovanja osmaka Osnovne škole "Jovan Ristić" iz Borče, koji su pretprošle nedelje bili na ekskurziji na Zlatiboru, a interesantno je da ni one nisu dale odgovor zbog čega su đaci imali tegobe.

Kako se saznaje, ništa nije pronađeno ni u uzorcima stolica dece, tako da ostaje misterija zbog čega je 62 đaka i 2 nastavnika povraćalo, bilo malaksalo, imalo glavobolju, bol u stomaku i temperaturu.

- Ništa nije pronađeno ni u stolicama. Ni u uzorcima hrane nije pronađen nijedan toksin koji bi eventualno lučila neka bakterija, a hrana je bila negativna i na virusološkim ispitivivanjima - kažu u Zavodu za javno zdravlje Beograd.

Prethodno je, da podsetimo, ustanovljeno da deca nemaju virus. I u Zavodu za javno zdravlje Užice su kazali prošle nedelje da ni oni u ispitivanim uzorcima hrane, koji su bili dostupni u objektu na Zlatiboru u kojem su deca iz Borče boravila u toku ekskurzije, nisu izolovani bakterijski agensi kao ni enterotoksini, kažu u Zavodu za javno zdravlje Užice.

Kako su prethodno kazali iz ovog zavoda, uzorkovana je hrana, a uzeti su brisevi radnih površina, escajga, vode, piše Telegraf.

Đaci koji su imali tegobe iz pet su različitih odeljenja 8. razreda škole u Borči. Sedmoro njih je bilo hospitalizovano u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, ali su na sreću sva brzo puštena kućama.

Sve tegobe koji su imali, bile su praćene temperaturom do 37,5 stepeni, a samo je jedno dete imalo 39,5.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading