Željko Samardžić OBOLEO, lekari otkrili BOLEST koja ga je napala: Pevač progovorio da li ima LEKA! (FOTO)

Autor:

Zabava

17.08.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pevač Željko Samardžić potvrdio da su mu lekari dijagnostikovali bolest!

Željko Samardžić OBOLEO, lekari otkrili BOLEST koja ga je napala: Pevač progovorio da li ima LEKA! (FOTO)

Foto: ATA Images

Pevač i muzičar Željko Samardžić izašao je u javnost i tom prilikom otkrio da mu je otkrivena autoimuna bolest Hašimoto sindrom. Pevač je prošle godine otkrio da redovno uzima terapiju, po preporuci lekara, pa ja objasnio o kakvoj bolesti se radi.

Foto: ATA Images

Željko Samardžić

To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to - istakao je za Objektiv Željko. 

- Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao - otkrio je pevač.

Da podsetimo, stanje koje je doživeo Samardžić je trenutak kada imuni sistem napadne tiroidu (malu žlezdu u vratu), koja je smeštena odmah ispod Adamove jabučice. Tiroida je zaslužna za proizvođenje hormona značajni za mnoge funkcije u telu. Međutim, osoba koje je obolela od Hašimoto sindroma, vrlo često je umorna, dobija dosta kilograma, a uočljive su i promene na koži i kosi. 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (3)

Loading
Kizo

17.08.2022 13:26

Težak je piy Težak je posao poštara!

Novosadjanka

17.08.2022 17:02

Užasava me glupa vest, tj. vest nebitna čitaocu! Od Hasimota sindroma boluje trecina svetske populacije , uz redovno uzimanje tiroksina, hormona štitne žlezde , živi se sto godina. Ovaj patetičar, oduvek patetičar, nema pametnija posla nego da objavljuje ,,frapantnu vest,,! Idi čoveče, budi sretan da imaš samo taj problem.

gege

17.08.2022 17:11

proveri zube, da neki ne pusta infekciju ispod vestaka...