MARINA TUCAKOVIĆ U POSLEDNJEM INTERVJU OTKRILA DA JE SPREMNA ZA KRAJ: Idem svom Miši u zagrljaj, Laća sad može i bez mene!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od poslednjih intervjua Marina je dala za Srpski telegraf, a u ispovesti je pričala da oseća da joj se bliži kraj, te da će uskoro da ode u zagrljaj svom Miši, pokojnom sinu Milošu Raduloviću.

Republika

Foto: Youtube/ RTV Pink Official

 

 

Autorka najboljih tekstova domaćih pesma Marina Tucaković, čiju smrt mnogi doživljavaju kao kraj jedne epohe kad je muzička scena u pitanju, preminula je u nedelju u 67. godini života u KBC "Dragiša Mišović" posle teške i duge borbe s karcinomom dojke, a koji je u međuvremenu metastazirao na mozak, pluća i kosti. Međutim, pred kraj života je nije zaobišao ni koronavirus, koji je bio koban po nju.

Jedan od poslednjih intervjua Marina je dala za Srpski telegraf, a u ispovesti je pričala da oseća da joj se bliži kraj, te da će uskoro da ode u zagrljaj svom Miši, pokojnom sinu Milošu Raduloviću, koji je tragično preminuo pre 13 godina i od čije smrti se nikada nije oporavila.

Republika

Foto: Youtube/ K1 Televizija

Marina Tucaković

 

S druge strane, istakla je da jedino za čime žali jeste što se rastaje od drugog sina Milana. Tucakovićeva je ispričala da je, uprkos borbi s teškom bolešću, zbog Laće i supruga Aleksandra Radulovića Fute duhom živela kao da je zdrava, te da im je dala dobar primer kako i oni posle njenog odlaska treba da nastave dalje.

- Stanje mi nije ni dobro ni loše jer se menja iz dana u dan. Trudim se da živim kao da sam zdrava, ne volim pravila i često ih kršim. Nisam se ničega odricala. Volim da putujem, ponekad popijem čašicu alkohola, a umem i da zapalim s vremena na vreme. Onda sam odjednom osetila da me napušta snaga. Futi sam govorila: "Idem ja polako kod mog sina Miše! Mirna sam jer Laća može dalje bez mene. Jak je on." Milan je mnogo brinuo o meni, na trenutke mi je bilo mnogo žao kad vidim da se sekira, a ne mogu ništa da promenim. Futa je non-stop sa mnom, retko da smo bilo šta radili odvojeno. Nisam ni u jednom momentu očajavala. I kad je bilo najgore, umela sam da kažem sebi: "Dobro je, Marina, živa si i sve je u redu" - ispričala je tada Tucakovićeva, kojoj je poslednja želja i bila da bude sahranjena pored pokojnog sina Miloša, koji je sahranjen na Novom groblju u Beogradu, a kog je zatekla u sobi bez svesti kada je iznenada preminuo 2008.

Bez obzira na to što je morala da se pazi koronavirusa, to Marinu nije sprečilo da putuje, pa je sa Futom i sinom Laćom često odlazila u banje i na planine pošto na dalje destinacije nije mogla jer se zamarala.

- Putovanja su moja strast. Otkako vlada epidemija koronavirusa retko sam van kuće. Moram da se pazim, ali ne mogu da odolim, a da za vikend ne odem bar do neke planine ili banje. Prija mi svež vazduh, druženje i smeh, pa kad klonem duhom, uvek su tu dragi ljudi da me povuku naviše - pričala je Marina.

Marinin sin Laća najavio je da će, da bi ispoštovali prijatelje, saradnike i poštovaoce dela njegove majke komemoracija biti održana nakon 40 dana žalosti, a tačan datum i mesto događaja biće naknadno saopšteni pod okriljem uprave grada. Sahrana je odložena dok njen suprug ne preleži koronu.

 

Foto: Printscreen

 

 

Zadužila i Hrvate, zauvek će je pamtiti

 

Tokom jučerašnjeg dana gotovo cela estrada opraštala se od Marine Tucaković stihovima pesama, fotografijama i porukama, a isto su uradili i hrvatski izvođači s kojima je hitmejkerka imala saradnju.

- Draga, Marina, hvala ti za "Stranca". Zauvek ćeš biti tu. U stihovima i sećanjima - napisao je Masimo Savić, kom je Marina napisala pesmu "Stranac u noći".

Sanja Doležal iz Novih fosila takođe se oprostila od Marine i zahvalila na pesmi "Tu me poljubi":

- Zbogom, draga, i hvala ti na svemu!

Oprostila se i Nina Badrić, kojoj je hitmejkerka uradila pesmu "Dan d".

- Draga Marina, počivajte u miru. Hvala za sve pesme koje su obeležile naše živote. Srećna sam što u karijeri imam pesmu koju ste mi baš vi napisali.

 

Foto: ST/A. Nalbantjan, E-Stock

 

 

Kuma Marijana: Znala sam da je grlim poslednji put


Kuma Marine Tacaković Marijana Petrović opisala je poslednje trenutke s autorkom najvećih hitova, a kada ju je poslednji put videla, osetila je da se zauvek rastaju.

- Marina i ja smo kume i drugarice preko 30 godina. To je bio veoma poseban odnos. Otkad se razbolela bila sam uz nju. Moja misija je bila da ozdravi i bude dobro. Brinula je, ali je stalno imala vedrinu. Uvek kada kažeš za nekoga nešto, bilo dobro ili drugačije, ona kaže dobar je to čovek. Za nju su svi bili dobri, niko nije bio loš. Strpala sam je u utorak u Hitnu pomoć, oprostile smo se i obe smo znale da je poslednji put. Nebeska ljubav je bila između nas dve. Išle smo pre mesec dana na Palić, molila me da je vozim, uživale smo na putu do tamo, pevale smo i smejale se. Terala sam je da piše, rekla sam joj: "Čola ima melodije, hajde da ti ja pomognem da puštam muziku i da ti pišeš." Uvek je bila duhovita, mnogo će mi faliti - ispričala je Marijana za medije.

 

 

Foto: ST/D. KADIĆ

 

 

Futa: Marina nije volela patetiku

 

Suprug Marine Tucaković Aleksandar Radulović Futa rekao je u zvaničnom saopštenju porodice da će sahrana da se održi u što intimnijoj atmosferi jer Marina nije želela patetiku, već skroman ispraćaj u krugu najbližih.

- Mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije volela patetiku i masovno obeležavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živela i radila. Njena želja je bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa sinom Milošem, a ne u Aleji velikana. Htela je da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo. Zbog epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju odnela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara. Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru - poručio je Futa.

TABELA - HITOVI KROZ KOJE ĆE ŽIVETI

Željko Samardžić: Grlica

Neda Ukraden: Zora je

Ceca: Kukavica

Dragana Mirković: Pitaju me u mom kraju

Lepa Brena: Hajde da se volimo

Jelena Karleuša: Ko ovu dramu režira

Džej: Nedelja

Aca Lukas: Lična karta

Saša Matić: Kad ljubav zakasni

Miligram: Kruška

Željko Joksimović: Devojka

Oliver Mandić: Smejem se, a plakao bih

Ana Bekuta: Zlatiborske zore

Viki Miljković: Hajde vodi me odavde

Ana Nikolić: Januar

Nataša Bekvalac: Mali signali

Mira Škorić: Zašto nosiš prsten moj

Željko Šašić: Gori more

Haris Džinović: Rano je za tugu

Dara Bubamara: Zidovi

Seka Aleksić: Iskoristi moje mane

Tanja Savić: Tako mlada

Toše Proeski: Soba za tugu

Viktorija: Rat i mir

Severina: Tridesete

Jami: Čokolada

Mile Kitić: Šampanjac

Goga Sekulić: Gaćice

Indira: Zmaj

Zorica Marković: Lijte, kiše

Boban Zdravković: Ciganima srce daću

Generacija pet: Ti samo budi dovoljno daleko

Magazin: Bilo bi super

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading