BAJA MALI KNINDŽA OSTAO BEZ KROVA NAD GLAVOM: Komšije sređuju kuću poznatog folkera, ČITAVE SU OSTALE SAMO DVE ŠOLJICE ZA KAFU!

Autor:

Zabava

27.08.2021

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati folker, Baja Mali Knindža u ratu je kao i mnogi ostao bez krova nad glavom, a sad su se komšije dosetile da pomognu omiljenom pevaču da mu srede kući i iznenade ga!

Republika

Foto: youtube.com/ Glamur TV HAPPY

Baji Malom Knindži je kuća bila uništena u ratu

 

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, rođen je u Gubinu, nadomak Livna u Republici Srpskoj, i svoje rodno mesto opevao je u mnogim pesmama. Poznato je da je kuća u kojoj je odrastao s roditeljima srušena i spaljena za vreme građanskog rata u Bosni i Hercegovini tokom devedesetih, o čemu je nedavno pisao Alo!. A komšije su sada rekle šta misle o popularnom pevaču.

- Obožavamo ga, on je opevao našu sudbinu i živote. Kad god dobijemo informaciju da dolazi, mi se skupimo, ja ovde dolazim jednom mesečno, a nekad i češće. Moram priznati da na neke manifestacije pola nas se vrati samo zbog Baje - ispričao je Branko, koji živi u Gubinu, i uputio na put ka pevačevoj kući, piše Kurir.

Na toj lokaciji se nalazi mnogo napuštenih kuća, vidno oštećenih i uništenih u ratu, a oko kuće popularnog pevača bilo je desetak muškaraca koji su u rukama imali lopate, kao i postavljen bager odmah do Bajine kuće. 

Nakon ubeđivanja izdvojio se Boban da porazgovara o svemu, Bajin drug koji živi i radi u Beogradu, i objasnio da su svi oni iz tih krajeva, neki su se vratili, a neki samo dolaze u posetu. Većina su Bajini prijatelji dugi niz godina i odlučili su da mu pripreme iznenađenje. Oni su se skupili kako bi iz porušene Bajine kuće pokupili smeće i pripremili je za renoviranje. Među njima je i Bajina strinu, koja je pokazala gde je on rođen.

Objasnili su da je kuća toliko uništena u ratu da nema prozora ni krova, a da su vidljivi i dalje brojni tragovi metaka. Ipak, ostalo je i nešto čitavo. Dve šoljice za kafu koje su Pajčini koristili pre nego što su morali da napuste svoj dom i dalje se nalaze na istom mestu gde su ih oni ostavili. Nerazbijena je ostala i rakijska čašica, a u plehu sa starim stvarima našle su se i zarđale šnajderske makaze.

Baja u subotu dolazi - Ovo je ideja nas Grahovljaka. Mi se s njim družimo, on je opevao naše mesto i zahvalni smo mu na tome. Zahvaljujući njemu, ceo svet zna za naše Grahovo i ove krajeve. Mi bismo mnogo voleli da se Baja vrati u ovu kuću, ali nije baš realno da će živeti ovde, opet kad se ovo sredi, sigurno je da će češće dolaziti i on i njegova deca. Danas nam je sedmi dan kako radimo ovde, bilo je dosta posla - ispričali su nam momci koji su sve ovo organizovali. Nakon završenog iznošenja smeća, kad je bager otišao, na krovu Bajine kuće zaviorila se srpska zastava. Prema rečima Ilije koji živi u Grahovu, Mirko bi trebalo da dođe 28. avgusta u Gubin na proslavu, pa smo sigurni da će se prijatno iznenaditi. U blizini njegove kuće nalazi se i čuveni bunar iz njegovih pesama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Don vito

27.08.2021 12:01

Nije gubin u republici sprskoj , nego u federaciji BIH.

banjalucanin

01.09.2021 09:14

Selo Gubin između Livna i Bosankog Grahova je bilo u Republici Srpskoj na vrhuncu kad su Srbi vladali sa preko 70% teritorije Bosne i Hercegovine a ostalo bilo u dometu artiljerije tj nije trebalo ni slati vojsku.Samo da Klinton nije dobio pare od Saudijske Arabije i islamskih zemalja Amerika ne bi jela ovna.Rata bez pomoći neke velike sile muslimanima ne bi 99% bilo jer su srbi bili prejaki.BiH bi ostala u SRJ kao treća republika