POSLEDNJI POZDRAV ESTRADNOG UMETNIKU: Poznati vreme i datum SAHRANE Novice Neganovića! (FOTO)

Autor:

Zabava

10.08.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novica Neganović preminuo je u 76. godini života, a njegov komemorativni skup će se održati u sredu, 11. avgusta, a sada je otkriveno i kada će porodica, prijatelji i ostala rodbina imati priliku da se poslednji put pozdravi sa njim.

Republika

Foto: Youtube/RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal

Novica Neganović

 

Nakon što je odjeknula vest o smrti poznatog kompozitora narodne muzike, tekstopisca i estradnog umetnica Novice Neganovića, objavljeno je kada će se komemorativni skup održati. 

Naime, Novica Neganović preminuo je u ponedeljak, u 76. godini života, a njegov komemorativni skup će se održati u sredu, 11. avgusta, u 11 sati, u sali Gradske uprave u Kraljevu. 

Republika

Foto: youtube.com/RTS Zabava - Zvanični kanal

Novica Neganović

 

Istog dana, dva sata kasnije, sahrana i poslednji pozdrav kompozitoru Novici biće održana na seoskom groblju u njegovom rodnom selu Adrani kod Kraljeva. Novica Negovanović, u svom višedecenijskom, plodnom stvaralačkom opusu, opevavši šumadijski, gružanski i pomoravski kraj, posebno svoje Kraljevo i Ibar, napisao je brojne hitove među kojima su: "Kada umoran budem pao", "Jedna reka u mom kraju", "Prođe leto trideseto", "Janičar", "Selo moje kraj Morave", "Teče reka, teče Gruža", "Imam oči neposlušne", "Prijatelji moji", "Vratiću se jednog dana"...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ZAvram

10.08.2021 20:31

Најболније је када неко, ко нам је драг и драгоцен, уз чије смо песме и хармонику онолико пута уживали, неочекивано оде на последњи, пут у вечност. Новица Неговановић ће недостајати свим љубитељима народне музике, оне праве, мераклијске, која у срце дира...