NOVO HITNO UPOZORENJE RHMZ! U naredna 3 sata stižu pljuskovi i grmljavina u OVE DELOVE ZEMLJE!

Autor:

Vesti

27.05.2024

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tom delu Srbije upaljen je i žuti meteoalarm!

NOVO HITNO UPOZORENJE RHMZ! U naredna 3 sata stižu pljuskovi i grmljavina u OVE DELOVE ZEMLJE!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Danas će u većem delu Srbije vreme će biti prijatno majsko, bez kiše i jakog vetra, a sa Mediterana će stizati topliji vazduh.

Najviša dnevna temperatura u Srbiji danas će biti od 25 do 28 stepeni Celzijusovih. U Beogradu prvog radnog dana ove nedelje biće vedro, a najviša dnevna 28 stepeni, dva više nego juče.

Ipak, u naredna 3 sata biće drstične promene vremena.

- U naredna 3 časa u Braničevskom i Borskom okrugu uz lokalni razvoj oblačnosti pojava kratkotrajnih plјuskova sa grmlјavinom - najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U tom delu Srbije upaljen je i žuti meteoalarm, navodi se na sajtu RHMZ.

U ostatku Srbije za danas nema upaljenih meteoalarma, ali zato je sutra polovina Srbije pod upozorenjem, a u sredu cela zemlja i to zbog dve pojave - pljuskova i grmljavine.

Vreme naredih dana

U utorak će biti pretežno sunčano, samo u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. 

U sredu i četvrtak biće promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. 

Zatim će do kraja perioda u većini predela biti suvo sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak moguć je tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Uživajte još malo, sledi preokret

Meteorolog Ivan RIstić najavio je da je na teritoriji Vojvodine u sreu moguć i grad.

- Uživajte još malo u lepom vremenu bez vetra i kiše, u sredu počinje ponovo netsabilniji period sa čestim pljuskovima kiše, praćenih grmljavinom ponedge i gradom. Šanse za gradu sredu popodne u Vojvodini nisu jos preterano velike ali za sada je to region koji ima najviše vrednosti tog indeksa - istakao je Ristić.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading