KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA USKRS I 1.MAJ? Da li nas očekuje tropski praznik ili kišoviti vikend?

Autor:

Vesti

09.04.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planiranje odmora za praznike

KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA USKRS I 1.MAJ? Da li nas očekuje tropski praznik ili kišoviti vikend?

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić


Neradni dani za Uskrs i Prvi maj su ove godine idealno se poklopili, otvarajući mogućnosti za jeftina putovanja po Evropi ili mini odmore van grada. Ovaj period takođe može biti povoljan za ljubitelje kampovanja, s obzirom da su letnje temperature već najavile toplije proleće čak i u aprilu.

Vremenska prognoza za prvi maj

Iako se za kraj aprila i početak maja prognozira mogućnost kiše, većina delova Srbije bi trebalo da bude sunčana. Međutim, u Nišavskom okrugu se predviđa kišovito vreme za 1. maj, što bi moglo da poremeti planove za tradicionalni prvomajski uranak u prirodi. Takođe, temperature se neće zadržati na nivou aktuelnih dana, pa bi trebalo očekivati nešto niže vrednosti.

Prognoza temperature za prvi maj

Prema prognozama, za Prvi maj se očekuju različite temperature širom Srbije. U Beogradu i Novom Sadu bi trebalo da bude oko 18 stepeni, dok će na Zlatiboru biti nešto hladnije sa 13 stepeni. Kragujevac može očekivati 15 stepeni, Niš 16, dok će na Kopaoniku biti tek 7 stepeni.

Prognoza temperature za Uskrs

Što se tiče Uskrsa, za 5. maj se očekuje porast temperatura. U Beogradu i Novom Sadu bi trebalo da bude oko 24 stepena, na Zlatiboru 19 stepeni, u Kragujevcu 21, u Nišu 22 stepena, dok će na Kopaoniku biti nešto hladnije sa 13 stepeni.

Ove prognoze mogu biti od pomoći svima koji planiraju putovanje ili odmor tokom praznika, kako bi se bolje pripremili za vremenske uslove koji ih očekuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading