DRAMA U NACIONALNOM PARKU DURMITOR: Vatra guta biljni i životinjski svet, direktor uputio apel

Autor:

Svet

09.04.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar je izbio u mestu Stupsko polje

DRAMA U NACIONALNOM PARKU DURMITOR: Vatra guta biljni i životinjski svet, direktor uputio apel

Foto: instagram.com/nsuzivo.rs

Direktor Nacionalnog parka Durmitor, Pero Popović, danas je uputio apel državnim organima i službama za pomoć u suzbijanju požara koji već treći dan pustoši područje.

Požar je izbio u mestu Stupsko polje, a nepovoljne vremenske prilike izazvane vetrom su doprinele širenju vatre, koja je ugrozila granični pojas Nacionalnog parka Durmitor i okolinu.


Vatrogasna služba Opštine Mojkovac, Služba zaštite NP Durmitor i meštani već treći dan pokušavaju da lokalizuju požar, ali se suočavaju sa izazovima zbog nepristupačnog terena i brzog širenja vatre. Direktorat za vanredne situacije MUP reagovao je slanjem "kanadera" u nedelju, ali se ističe potreba za dužom i temeljnijom intervencijom iz vazduha, prenose Novosti.

UGROŽENA FLORA I FAUNA

Popović je istakao da su zaposleni Nacionalnog parka Durmitor već danima na terenu sa minimalnim sredstvima za gašenje požara, izlažući svoje zdravlje i živote. Ugrožen je i biljni i životinjski svet Nacionalnog parka, te se apeluje na sve vlasnike imovine, meštane i posetioce da se suzdrže od paljenja trave, grana i ostalog materijala.

POTREBA ZA POMOĆI

Pero Popović je naglasio da je neophodna dodatna podrška državnih organa i službi kako bi se efikasno suzbio požar i sprečile dalje štete po prirodu i okolinu. Apeluje se na sve relevantne institucije da pruže neophodnu pomoć u borbi protiv požara u Nacionalnom parku Durmitor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading