ŠTA JE OVO NAPOLJU? Juče smo se sunčali u majicama a danas... PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, ALI I SNEG! TEMPERATURA PALA ZA 10 STEPENI

Autor:

Vesti

24.03.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najniža temperatura će se kretati od tri do devet stepeni Celzijusa, najviša od devet stepeni na zapadu do 19 na jugoistoku Srbije.

ŠTA JE OVO NAPOLJU? Juče smo se sunčali u majicama a danas... PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, ALI I SNEG! TEMPERATURA PALA ZA 10 STEPENI

Foto: Pixabay.com

Nevreme

Naoblačenjezahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni grmljavinom, sa severa i zapada Srbije u toku dana i večeri će se premeštati ka ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar, samo u južnim i jugoistočnim krajevima tokom većeg dela dana slab i umeren, povremeno i jak, južni i jugozapadni. Uveče i noću u brdsko-planinskim predelima očekuje se prelazak kiše u sneg i kratkotrajno stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

Najniža temperatura će se kretati od tri do devet stepeni Celzijusa, najviša od devet stepeni na zapadu do 19 na jugoistoku Srbije.

Vreme u Beogradu

U Beogradu će biti oblačno i osetno hladnije s kišom. Кasnije posle podne se očekuje prestanak padavina, a uveče i noću delimično razvedravanje.

Duvaće umeren severozapadni vetar, posle podne u slabljenju i skretanju na zapadni.

Jutarnja temperatura će biti oko 10 stepeni, zatim u padu i sredinom dana biće oko osam a uveče oko pet stepeni.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u ponedeljak očekuje promenljivo oblačno i sveže, sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, a na planinama snega. Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Na severu i istoku Srbije biće i vetrovito, sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom. Uveće i noću vedro.

U utorak ujutro u većem delu prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz. U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada, a južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama. Po podne i uveče ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak.

U sredu i četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom. U sredu i dalje vetrovito, a slabljenje vetra se očekuje u četvrtak, kada će skrenuti na severozapadni pravac. Od petka do kraja meseca pretežno sunčano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading