DVADESET STEPENI SA UDARIMA KOŠAVE! Prolećne temperature uveliko kod nas - evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.03.2024

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najniža temperatura od 0 do 8 °C, a najviša od 15 do 20 °C.

DVADESET STEPENI SA UDARIMA KOŠAVE! Prolećne temperature uveliko kod nas - evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana! (FOTO)

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

U Srbiji će ujutro ponegde biti niske oblačnosti, a u toku dana pretežno sunčano i toplo. Sredinom dana i po podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na jugozapadu, jugu i istoku Srbije moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak.

Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 8 °C, a najviša od 15 do 20 °C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 5 do 8 °C, a najviša 20 °C. Prema prognozi za narednih sedam dana, u ponedeljak će, nakon delimično vedrog jutra, tokom dana doći do umerenog naoblačenja, uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području.

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

Plato ispred Narodne Skupštine, Beograd

Očekuju se udari košave!

Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine. Kiša će kasnije po podne i uveče početi da pada najpre na jugu Srbije, a tokom noći padavinska zona će se proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Na visokim planinama prelazak kiše u sneg.

U utorak se obilnije padavine očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije - u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu - od 20 do 40 mm za 24 h. Na visokim planinama u ovoj oblasti, iznad 1.500 m, intenzivan vlažan sneg.

U ostalim krajevima Srbije uz promenljivu oblačnost manja količina padavina. Vetar u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni. U sredu i četvrtak promenljivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. U petak se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije, a zatim će do kraja sedmice biti suvo uz sunčane intervale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading