OD SUTRA VELIKA PROMENA VREMENA! Evo gde će liti kao iz kabla, a koji deo Srbije će se zabeleti!

Autor:

Vesti

03.03.2024

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na planinama južne i jugoistočne Srbije iznad 1500 metara nadmorske visine očekuje se da padne 10 do 20 centimetara snega.

OD SUTRA VELIKA PROMENA VREMENA! Evo gde će liti kao iz kabla, a koji deo Srbije će se zabeleti!

Foto: RINA

Današnji dan u Srbiji bio je pravi prolećni, sa maksimalnom temperaturom koja je dostigla 20°C. Pred nama je vedra i mirna noć, ali se očekuje pogoršanje vremena usled jačanja ciklona sa centrom iznad Đenovskog zaliva. 

U ponedeljak se očekuje sunčano pre podne, dok će popodne doći do povećanja oblačnosti, a na jugu Srbije se očekuje jače naoblačenje sa kišom, dok će na planinama iznad 1500 metara biti snega. U utorak će se oblačnost sa kišom širiti prema ostalim predelima Srbije, dok će u Vojvodini ostati suvo. Maksimalne temperature će biti od 8°C na jugu do 17°C na severu Srbije.

Na planinama južne i jugoistočne Srbije iznad 1500 metara nadmorske visine očekuje se da padne 10 do 20 centimetara snega, što bi poboljšalo situaciju sa snežnim pokrivačem. Kopaonik ove večeri meri samo 2 cm prirodnog snega, dok se očekuje da će se situacija poboljšati.

Od srede do subote biće umereno do pretežno oblačno i malo hladnije, ponegde sa kišom, dok će na severu biti uglavnom suvo, naročito u Vojvodini. Sneg se očekuje samo na višim planinama. Drugog dana sledećeg vikenda očekuje se osetno toplije vreme, uz jaku košavu i temperature iznad 15°C. Potom se do sredine marta očekuje malo hladnije vreme, ponegde s kišom, ali bez značajnijeg zimskog zahlađenja i snega u nižim predelima.

Kao zaključak, vreme u Srbiji će biti promenljivo u narednim danima, sa mogućnošću snega na planinama i toplijim vremenom tokom vikenda. Sredinom marta se očekuje stabilnije vreme, bez značajnijeg zimskog zahlađenja i snega u nižim predelima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading