INICIJACIJA U SEKTU JE UBISTVO I SAMOUBISTVO: Postoji sektaški kalendar,kojim danima i mesecima se vrše jezivi ZLOČINI

Autor:

Hronika

03.03.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sektolozi istražuju veze između uznemirujućih zločina i sektaškog kalendara, tvrdeći da su nedavni događaji deo sistema inicijacije.

INICIJACIJA U SEKTU JE UBISTVO I SAMOUBISTVO: Postoji sektaški kalendar,kojim danima i mesecima se vrše jezivi ZLOČINI

Foto: Shutterstock

Ritualno ubistvo starice Bosiljke M. (83) iz Apatina i skrnavljenje fasade crkve Uspenja presvete Bogorodice u Smederevu navodno su delo satanista koji proslavljaju jedan od svojih praznika.

Sektolog Slađan Mijaljević objašnjava da su ovi nemili događaji povezani sa sektaškim verskim kalendarom, te da se sektaši vode ovim kalendarom prilikom obavljanja svojih rituala. On naglašava da se inicijacija obavlja u skladu sa određenim vremenskim periodom u kojem pripadnik sekte provodi, te da je vreme određenog sektaškog praznika ključno za izvođenje određenog obreda inicijacije.

Koraci inicijacije

Mijaljević dalje objašnjava da je napadač koji je oskrnavio crkvu u Smederevu verovatno nov u sekti, dok je Petar B., osumnjičen za ubistvo starice, sigurno nekoliko godina u sekti. Napadači postepeno prolaze kroz različite oblike inicijacije koji se razlikuju po stepenu brutalnosti. On takođe tvrdi da nakon ubistva u sektama sledi samoubistvo, koje se smatra poslednjim oblikom inicijacije i kao takvo predstavlja pobedu nad hrišćanstvom.

Konkretno, krajem februara 2002. desila su se dva samoubistva.

Odgovornost za dve smrti pale su na sektu "Crna ruža“. Reč je o samoubistvima dece, oboje đaka iz jedne beogradske gimnazije, kod kojih su tokom istrage, pronađeni crteži crne ruže i "instrukcije“ nepoznatog "šefa“ o tome kako i šta treba da urade.


Filip-Fića Tomović, sedamnaestogodišnji mladić s Karaburme, đak trećeg razreda beogradske gimnazije "Sveti Sava", lepuškasti dugajlija od 197 santimetara, košarkaš "Radničkog Jugopetrola", tog dana, u nedelju 10. februara 2002. godine saznao je da je primljen u jednu kanadsku gimnaziju, u Torontu gde je trebalo da maturira.

Ali, već sutradan, najstariji od troje dece Tomovića nestao je iz roditeljske kuće, a tri dana kasnije pronađen je mrtav u šipražju Ade Huje, gde se ubio pucnjem iz očevog pištolja.

Kao što smo naveli iznad u tekstu Petar B. iz Apatina ubio je Bosiljku M. početkom marta prošle godine.

Bračni par koji je ubio svoju decu pa zajedno skočili sa solitera u Novom Sadu, takođe je u pitanju početak marta meseca.


Bivši pripadnik sekte: Pio sam krv svoje devojke

Luka Vuković, ušao je u satanističku sektu sa samo 16 godina, on je svedočio o svom iskustvu u manjoj satanističkoj organizaciji u kojoj je proveo dve godine, ističući da su od njega zahtevali da vrši okrutne radnje kao što su ubijanje životinja, spavanje na grobovima i konzumiranje krvi svoje devojke. On takođe navodi da je manipulacijom ubedjen da će droga da ga poveže sa sektaškim bogom, što je dovelo i do zloupotrebe supstanci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading