STIŽE DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Sredinom narede sedmice SNEG! RHMZ UPALIO ALARME!

Autor:

Vesti

02.03.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom sledeće sedmice više padavina se očekuje na jugu Srbije.

STIŽE DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Sredinom narede sedmice SNEG! RHMZ UPALIO ALARME!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavio je detaljnu vremensku prognozu za naredne dane, najavljujući promenu vremena širom zemlje. Evo šta se očekuje u danima koji slede:

U nedelju se očekuje pretežno sunčano vreme uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar, s maksimalnom temperaturom od 15 do 20 °C. Početkom sledeće sedmice više padavina se očekuje na jugu Srbije.

Žuti meteo alarm u Banatu

Zbog jakog vetra, danas je na snazi žuti meteo alarm u Banatu, upozoravajući da vreme može biti potencijalno opasno. RHMZ savetuje da se nastavi sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i da se izbegavaju nepotrebni rizici.


U ponedeljak nakon delimično vedrog jutra, tokom dana se očekuje umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Na jugu Banata se očekuju udari košave olujne jačine, a kiša će početi da pada najpre na jugu Srbije, kasnije proširujući se na većinu krajeva južno od Save i Dunava.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

RHMZ, prognoza

 

U utorak se obilnije padavine se očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije, dok se u ostalim krajevima očekuje promenljiva oblačnost i manja količina padavina. Vetar će kratkotrajno skrenuti na severni i severozapadni.

Sreda i četvrtak donose promenljivo oblačno vreme, povremeno s kišom, a na planinama se očekuje sneg. Maksimalne temperature će se kretati od 12 do 16 °C.

U petak se očekuju padavine na istoku i jugu Srbije, nakon čega će do kraja sedmice vreme biti suvo uz sunčane intervale.

Bous video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading