DANAS OBLAČNO I TOPLO! Temperatura do 20 stepeni! Evo kakvo nas vreme čeka u narednih sedam dana!

Autor:

Vesti

23.02.2024

06:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duvaće slab i umeren vetar, povremeno i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima i sa olujnim udarima.

DANAS OBLAČNO I TOPLO! Temperatura do 20 stepeni! Evo kakvo nas vreme čeka u narednih sedam dana!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i toplo za ovaj period godine, ali i vetrovito, sa najvišom temperaturom do 20 stepeni.

Na istoku i jugoistoku promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, dok se slaba kratkotrajna kiša očekuje tek ponegde u Bačkoj, Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, povremeno i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima i sa olujnim udarima, dok će tempertature biti od 1 stepen do 20 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 13 stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, toplo i vetrovito, dok će se temperature kretati od 11 do 19 stepeni. U narednih sedam dana zadržaće se umereno do potpuno oblačno i toplo vreme za ovaj period godine, u većini mesta od 15 do 19 stepeni.

Kakvo nas vreme očekuje u martu?

Meteorolog Nedeljko Todorović za medije je napomenuo da je ova zima donela blagu varijantu zime, a to se naročito odrazilo na visinu snežnog pokrivača na planinama. Na primer, na Kopaoniku je visina snežnog pokrivača uglavnom bila oko 25 centimetara, ali je visoka temperatura ubrzo prepolovila ovu visinu. Takođe, istakao je da će se postojeći sneg mučiti da se održi, posebno na Zlatiboru gde već nema snega u delu gde se nalaze hoteli.

Što se tiče prognoze za mart, Todorović ističe da će toplo vreme nastaviti i tokom narednih 10 dana, sa maksimalnim temperaturama iznad proseka. Takođe, najavljuje da neće biti jutarnjeg mraza u Beogradu, uz moguće kratkotrajne kiše. Očekuje se da će mart doneti nastavak toplog vremena, iako nema naznaka većih klimatskih promena.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading