DANAS TEMPERATURNI ŠOK! Od minusa do pravog proleća! EVO KAD NAM STIŽU KIŠA I SNEG!

Autor:

Vesti

15.02.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu će biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost, duvaće slab severozapadni vetar, a temperature će biti do 12 stepeni.

DANAS TEMPERATURNI ŠOK! Od minusa do pravog proleća! EVO KAD NAM STIŽU KIŠA I SNEG!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji će tokom dana biti pretežno sunčano vreme, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, uveče i tokom noći u skretanju na jugoistočni, a temperature će se kretati od minus jedan do 15 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost, duvaće slab severozapadni vetar, a temperature će biti do 12 stepeni.

Od ponedeljka do četvrtka naredne nedelje očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom i to uglavnom na zapadu i jugu zemlje, dok će na planinama padati slab sneg.

U petak se očekuju nešto više temperature koje bi lokalno mogle dostizati oko +15 stepeni Celzijusa. U subotu posle podne sa premeštanjem slabog, hladnog, fronta prvo na severozapadu regiona naoblačenje uz pojavu slabe kiše i okretanje vetra na umeren, severozapadni.

- Drugog dana vikenda i u ponedeljak pretežno oblačno i malo hladnije uz pojavu slabe kiše povremeno i to uglavnom nad središnjim i istočnim delovima regiona - kaže prognostičar Marko Čubrilo i dodaje:

- Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Dnevni maksimum od +4 do +10 stepeni Celzijusa, što je oko ili malo iznad proseka. Novo jačanje anticiklona treba očekivati oko 20.02. i sve do pred sam kraj meseca bi ponovo trebalo biti relativno toplo. Posle 23.02. stoji signal za jačanje uticaja Atlantika koji bi ka nama poslao vlažniji i hladniji vazduh sa severozapadnog dela Atlantika te bi kao posledica toga posle 26.02. usledilo jače pogoršanje uz padavine, a zatim i nešto konkrentije zahlađenje te bi sa kraj meseca svakako brdsko-planinskim delovima regiona mogao doneti konkrentiji sneg, dok se za nizije još ništa neće znati do oko 24.02.

Opširniju prognozu za drugi dan februara pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading