DANAS DO 17 STEPENI! Posle jutarnjeg mraza stiže pravo prolećno vreme!

Autor:

Vesti

16.02.2024

05:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu sunčano i toplije. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura 1°C, maksimalna dnevna 15°C.

DANAS DO 17 STEPENI! Posle jutarnjeg mraza stiže pravo prolećno vreme!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji u petak ujutro vedro i hladno, uz mraz, u dolinama i kotlinama i uz maglu. Tokom dana sunčano i toplije.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od -5 do 1°C, maksimalna dnevna od 13 do 17°C.

U Beogradu sunčano i toplije. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura 1°C, maksimalna dnevna 15°C.

Prognostičar Marko Čubrilo objavio je vremensku prognozu za drugu polovinu februara.

U subotu posle podne sa premeštanjem slabog, hladnog fronta prvo na severozapadu regiona naoblačenje uz pojavu slabe kiše i okretanje vetra na umeren, severozapadni.

- Drugog dana vikenda i u ponedeljak pretežno oblačno i malo hladnije uz pojavu slabe kiše povremeno i to uglavnom nad središnjim i istočnim delovima regiona.

- Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Dnevni maksimum od +4 do +10 stepeni Celzijusa, što je oko ili malo iznad proseka. Novo jačanje anticiklona treba očekivati oko 20.02. i sve do pred sam kraj meseca bi ponovo trebalo biti relativno toplo. Posle 23.02. stoji signal za jačanje uticaja Atlantika koji bi ka nama poslao vlažniji i hladniji vazduh sa severozapadnog dela Atlantika te bi kao posledica toga posle 26.02. usledilo jače pogoršanje uz padavine, a zatim i nešto konkrentije zahlađenje te bi sa kraj meseca svakako brdsko-planinskim delovima regiona mogao doneti konkrentiji sneg, dok se za nizije još ništa neće znati do oko 24.02.

- U koliko do tog zahlađenja i dođe ono bi trebalo biti tipično za kasni februar i rani mart kada su ovakvi prodori maritimno-polarnog vazduha vrlo česti. Oni najčešće ne traju duže od 2-4 dana ali znaju doneti obilnije padavine, posebno u koliko se negde nad Jadranom javi sekundarna ciklogeneza.

- O svemu tome u koliko bude potrebe negde oko 23.02. a za naredne dane nama najave nikavih bitnijih vremenskih događanja. Temperature uglavnom malo iznad proseka uz povremenu pojavu slabih padavina, sneg samo ponegde uglavnom preko 800mnv.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading