VEOMA TOPLO I DANAS! Evo kad se sve menja - stižu padavine!

Autor:

Vesti

07.02.2024

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najniža temperatura od -3 stepena do 7 stepeni, najviša dnevna od 16 stepeni do 22 stepena.

VEOMA TOPLO I DANAS! Evo kad se sve menja - stižu padavine!

Foto: Shutterstock, Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine, ponegde uz malu ili umerenu oblačnost, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni na severu Vojvodine, u istočnoj Srbiji, kao i na planinama povremeno i jak. 

Najniža temperatura od -3 stepena do 7 stepeni, najviša dnevna od 16 stepeni do 22 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine, uz malu ili umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 2 stepena do 7 stepeni, najviša dnevna oko 19 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u toku cele sedmice biti natprosečno toplo. Biće pretežno sunčano, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost. Najviša temperatura od 16 stepeni do 23 stepena. 

U petak i tokom vikenda očekuje se vetrovito vreme - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar. 

Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u nedelju 11. februara, dok će početkom naredne sedmice kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka se očekuje zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

Tokom cele sedmice dnevna kolebanja temperature će biti izražena, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 °C, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 °C.

BONUS VIDEO:


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading