EVO KAKVO NAS VREME ČEKA U FEBRUARU: Stiže ruski ledeni talas i afrički "Zevs"

Autor:

Vesti

28.01.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom na najavljene vremenske promene, građani Srbije mogu očekivati raznovrsne vremenske uslove u narednom periodu.

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA U FEBRUARU: Stiže ruski ledeni talas i afrički "Zevs"

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/J. ILIĆ/M. MILIVOJEVIĆ

U toku noći temperature su se spustile, ali hladno vreme neće dugo trajati. Već sredinom sledeće nedelje u Srbiju će doći talas afričkog anticiklona "Zevs". Prvi dani februara biće prolećni, a ledeni talas iz Rusije će sredinom sledećeg meseca doneti Srbiji pravu zimu.

Prema pisanju italijanskih medija, Evropa se nalazi na udaru afričkog anticiklona nazvanog "Zevs". U pojedinim mestima u Španiji izmereno je vrtoglavih 30 stepeni Celzijusa usred januara, a i naša zemlja će se naći na putu ovog toplotnog talasa.

VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA JANUARA

Dok se u Španiji postižu toplotni rekordi, kod nas stiže hladniji vazduh sa severa tako da će od nedelje, 28. pa do kraja januara vreme biti pravo zimsko. Biće pretežno oblačno, ponegde se očekuje i provejavanje snega, naročito u planinskim predelima centralne i južne Srbije, navodi meteorolog amater Ivan Ristić u svojoj prognozi.

VREMENSKA PROGNOZA DO PRVE POLOVINE FEBRUARA

Vremenska prognoza meteorologa Ivana Ristića za narednih 5 nedelja jasno ukazuju da je pred nama prolećni, zatim prolećno-zimski period, nakon čega nam slede i 3 zimske nedelje. Početak februara više će ličiti na početak proleća sa najvišim dnevnim temperaturama od 10 do 15 stepeni Celzijusa. Od 5. 2. do 12. 2. počinje promena vremena u Evropi, centar anticiklona se premešta prema Velikoj Britaniji i Atlantiku, a zatim ka Islandu i prema Rusiji što će usloviti priliv hladnog arktičkog vazduha u severnu i delu centralne Evrope.

S obzirom na najavljene vremenske promene, građani Srbije mogu očekivati raznovrsne vremenske uslove u narednom periodu - od prolećnih temperatura do povratka zimske hladnoće i mogućih snežnih padavina. Pratiti vremenske prognoze i pripremiti se za različite scenarije biće ključno kako bi se adekvatno reagovalo na promenljive vremenske prilike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading