SRBIJI SLEDUJU DVA "POLARNA JUTRA": Temperatura pada na NEVEROVATNIH -15 stepeni - Upućen oprez zbog MRAZA I POLEDICE

Autor: D.B.

Vesti

21.01.2024

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma hladno biće i u noći između nedelje i ponedeljka, pa se u ponedeljak ujutro uz vedro jutro očekuje umeren do jak mraz.

SRBIJI SLEDUJU DVA "POLARNA JUTRA": Temperatura pada na NEVEROVATNIH -15 stepeni - Upućen oprez zbog MRAZA I POLEDICE

Foto: shutterstock

Pred nama je vedra, ali i veoma hladna noć, uz umeren do jak mraz. U prilog veoma hladnoj noći ići će noć bez oblaka, piše meteorolog Đorđe Đurić u vremenskoj prognozi.

Jutarnja temperatura u nedelju ujutro biće u većem delu Srbije od -10 do -5°C, a najhladnije biće u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima. Lokalno se očekuje i hladnije, na višim planinama i do -15°C.

Ujutro se očekuje i poledica u svim predelima. Tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije, ali i dalje prohladno za ovo doba godine. Maksimalna temperatura biće od 0 do 6°C, u Beogradu do 3°C.

Veoma hladno biće i u noći između nedelje i ponedeljka, pa se u ponedeljak ujutro uz vedro jutro očekuje umeren do jak mraz. Jutarnja temperatura biće od -10°C na jugu do -4°C na severu Srbije i u Beogradu, a lokalno na jugu Srbije biće i ispod -12°C, naročito u kotlinama i na višim planinama, stoji u prognozi.


Tokom dana biće znatno toplije. Maksimalna temperatura biće od 4 do 10°C, u Beogradu do 8°C. Kako se navodi, u naredna dva dana tokom dana očekuje se otapanje i smanjenje snežnog pokrivača, jer će tokom dana temperature biti u plusu. S obzirom na to da će tokom večeri, noći i jutra biti jačeg mraza, očekuje se poledica.

Iako se u naredna dva dana noći i ujutro u većem delu Srbije očekuju niske temperature, tokom dana biće ugodnije vreme, a u prilog tome ići će i sunčano vreme, tako da će biti idealno za boravak na otvorenom, kako u nizijama, tako i na planinama.

Iako će ujutro i noći biti vrlo hladno, maksimalne temperature tokom dana biće oko normalnih vrednosti, zaključuje Đurić.

BONUS VIDEO: 

https://i.ytimg.com/an_webp/_04yuW4MKWk/mqdefault_6s.webp?du=3000&sqp=CPThsq0G&rs=AOn4CLBjsmK1fkK1OYhIAJB0GCnkuf5LAQ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading