JANUAR SE BAŠ IGRA SA NAMA! Sutra nas očekuje nešto što se RETKO DEŠAVA: Dolazi do poklapanja KLIME I KALENDARA, a evo šta to znači!

Autor: D.B.

Vesti

17.01.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi će se obradovati vremenskoj prognozi.

JANUAR SE BAŠ IGRA SA NAMA! Sutra nas očekuje nešto što se RETKO DEŠAVA: Dolazi do poklapanja KLIME I KALENDARA, a evo šta to znači!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Beograd se suočava sa iznenadnim promenama temperature, a najtopliji dan od početka januara očekuje se u četvrtak, 18. januara sa čak 18 stepeni. Međutim, već narednog dana, na Bogojavljenje, stiže zahlađenje koje će se pretvoriti u pravi jovanski mraz.

Poslednjih dana Beograd beleži veoma česte temperaturne oscilacije, a takvo vreme nastaviće se i narednih dana. Današnji dan doneo je razvedravanje i temperature u skladu sa kalendarom, uz vrednosti oko 5°C.

Otopljenje u narednim danima

Već od sutra sledi otopljenje. Ujutro se na širem području grada očekuje slab mraz, uz temperature oko 0°C, dok će tokom dana biti promenljivo oblačno i toplije, sa maksimalnom temperaturom od 12°C. Očekuje se i pojačanje jugoistočnog vetra, koji će prema kraju dana biti jak.

Najtopliji dan i naglo zahlađenje

U četvrtak se očekuje oblačno vreme, ali i veoma toplo za ovo doba godine, povremeno praćeno kišom. Maksimalna temperatura biće 18°C, što bi bio najtopliji dan u Beogradu ovog januara. Međutim, samo dan kasnije stiže zahlađenje, uz vetar koji će skretati na severozapadni, dok će kiša tokom dana preći u sneg.

Vikend u skladu sa kalendarom

Za vikend se očekuje vreme u skladu sa kalendarom, uz maksimalne temperature do 2°C. Biće uglavnom suvo, ali se očekuje sneg tokom subotnjeg jutra.

Nagla promena vremena u narednom periodu može nepovoljno uticati na većinu, s obzirom na nagle promene kako temperature, tako i drugih meteoroloških parametara. Svi stanovnici Beograda trebalo bi da budu spremni na ove promene i da se prilagode iznenadnim oscilacijama temperature.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading