OPREZ! JAK MRAZ NASTAVLJA DA GRIZE! Produžetak hladnog vremena, Beograd u debelom minusu - evo do kad će zima u januaru trajati! (FOTO)

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

12.01.2024

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jak vetar će biti osetan.

OPREZ! JAK MRAZ NASTAVLJA DA GRIZE! Produžetak hladnog vremena, Beograd u debelom minusu - evo do kad će zima u januaru trajati! (FOTO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će danas u Srbiji biti umereno do potpuno oblačno, hladno, ali bez padavina, osim lokalnog provejavanja slabog snega u planinskim predelima. Sunčani intervali će češće obasjavati istok i jug zemlje.

Vetar će biti slab do umeren, osim na istoku Srbije gde može biti jak, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura očekuje se od -10 do -5 stepeni, lokalno niža, a u Negotinskoj Krajini oko -1 stepen. Najviša temperatura kretaće se od -3 do 2 stepena, dok će u Negotinskoj Krajini dostići oko 4 stepena.

Foto: Tanjug/AP

Sneg na putevima

U Beogradu čak do - 7

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i hladno, bez padavina, ali sa poledicom usled zaleđivanja mokrih površina. Vetar će biti slab do umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura u glavnom gradu biće od -7 do -5 stepeni, dok će najviša dostizati oko -1 stepen.

Prognoza za narednih sedam dana najavljuje suvo vreme za vikend sa sunčanim intervalima, uz jutarnji mraz i postepeni porast dnevnih temperatura.

Subota će doneti duže zadržavanje niske oblačnosti, posebno na jugu Banata, u zapadnoj i centralnoj Srbiji, Homolju, Pomoravlju, i jugoistoku zemlje.

Prolazno naoblačenje sa kišom u brdsko-planinskim predelima, a u nizijama sa susnežicom i snegom, očekuje se u ponedeljak. U utorak se prognozira suvo vreme. Od srede do kraja nedelje, očekuje se jačanje jugozapadnog vetra i nagli porast temperature, dok se kiša ponovo očekuje od četvrtka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading