U JEDNOM DELU SRBIJE ĆE BITI PROLEĆNE, A U DRUGOM TEMPERATURE BLIZU MINUSA! Evo gde se očekuje ova pojava, i šta je razlog!

Autor: D.B.

Vesti

27.12.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutra će biti hladna, posebno u dolinama i kotlinama gde se očekuje magla, a u pojedinim predelima čak i mraz.

U JEDNOM DELU SRBIJE ĆE BITI PROLEĆNE, A U DRUGOM TEMPERATURE BLIZU MINUSA! Evo gde se očekuje ova pojava, i šta je razlog!

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ nr

Današnji dan je doneo pravo prolećno vreme u Srbiju, sa temperaturom koja je dostigla čak 20°C na istoku zemlje, gde su Negotin i Zaječar bili najtopliji. Očekuje se da će slično vreme zadržati i narednih dana, s tim što se u pojedinim predelima očekuju promene.


Srbija će i dalje biti pod uticajem povišenog vazdušnog pritiska i termičkog grebena sa jugozapada, što će doneti natprosečno toplo vreme. Maksimalne temperature će se kretati od 11 do 17°C, lokalno čak i do 20°C na istoku Srbije. Slično vreme očekuje se i u četvrtak i petak, sa maksimalnim temperaturama od 10 do 15°C, dok će u Beogradu biti nešto hladnije, sa temperaturama do 12-13°C.


Jutra će biti hladna, posebno u dolinama i kotlinama gde se očekuje magla, a u pojedinim predelima čak i mraz. Međutim, u nekim delovima Srbije očekuje se znatno niža temperatura vazduha u odnosu na ostatak zemlje, posebno u Vojvodini i u kotlinama gde se magla zadržava veći deo dana. Maksimalne temperature u tim predelima biće oko 5-6°C, što je znatno niže u odnosu na ostatak zemlje.

 

Pored niskih temperatura u pojedinim predelima, očekuje se i pojava temperaturne inverzije, naročito u delovima sa maglom. To znači da će u tim predelima biti toplije u višim nego u nižim delovima, što može dovesti do neobičnih situacija poput toplijeg vremena na planinama poput Kopaonika u odnosu na gradove i mesta u Vojvodini i kotlinama.


Za vikend se očekuje povećanje oblačnosti, ali će i dalje biti natprosečno toplo vreme, što će svakako obradovati mnoge građane. S obzirom na promenljive temperature i neobične pojave poput temperaturne inverzije, važno je da građani ostanu informisani o vremenskim prilikama kako bi se adekvatno pripremili za dane koji dolaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading