JOŠ JEDNO VAŽNO UPOZORENJE RHMZ: Pred OVIM DELOVIMA SRBIJE danas je LEDENI DAN - BUDITE OPREZNI!

Autor: D.B.

Vesti

11.01.2024

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutne temperature se kreću od -10 do -3°C, sa Sremskom Mitrovicom kao najhladnijim mestom sa -10°C.

JOŠ JEDNO VAŽNO UPOZORENJE RHMZ: Pred OVIM DELOVIMA SRBIJE danas je LEDENI DAN - BUDITE OPREZNI!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Dugotrajni period hladnog vremena nastavlja da drma Srbiju, sa Sremskom Mitrovicom kao jednim od epicentara. Drugi dan za redom, temperatura se spustila na -15°C, dok je većina predela imala minimalne jutarnje temperature od -12 do -6°C. U Beogradu je zabeleženo -7°C u centru grada i -10°C na periferiji.

Maglovito i tmurno vreme širom zemlje

Iako je danas vedro, mnogi delovi Srbije su obavijeni maglom i niskom oblačnošću, posebno u nizijama, dolinama, kotlinama i širem području Beograda. Brdsko-planinski predeli u potpunosti su obasjani suncem.

Ekstremne temperature i upozorenje u saobraćaju

Trenutne temperature se kreću od -10 do -3°C, sa Sremskom Mitrovicom kao najhladnijim mestom sa -10°C. Saobraćajnicima se preporučuje oprez zbog smanjene vidljivosti, naročito u predelima sa maglom gde je vidljivost lokalno smanjena na manje od 100 metara.

Srbija hladnija od Moskve

Srbija je trenutno jedna od najhladnijih destinacija u Evropi, čak hladnija od Moskve i delova severne Evrope.

Prognoza za naredne dane

Očekuje se nastavak hladnog vremena, sa ledenim jutrima i temperaturama koje se spuštaju do -10°C, lokalno i niže. Tokom dana, očekuje se ledeni dan sa maksimalnom temperaturom od -4 do 0°C. Na severu Vojvodine, jugu i jugoistoku Srbije, kao i u Negotinskoj Krajini, biće sunčano, sa temperaturama dostižući do 4°C.

Jaki vetrovi i slabo provejavanje snega

Na istoku Srbije i planinama duvaće jak severozapadni vetar, a u Negotinskoj Krajini i na planinama istočne Srbije očekuju se veoma jaki udari vetra. U subotu se u planinama na istoku Srbije, u Braničevskom okrugu i Pomoravlju očekuje sasvim slabo provejavanje snega, ali bez značajnih količina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading