LEPO VREME, VRATI SE - SVE TI JE OPROŠTENO! Beograđanka jutros zanemela kada je izašla napolje: Evo u kom DELU GRADA je izmerila -15 STEPENI!

Autor: D.B.

Vesti

10.01.2024

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je ugledala skalu, nije znala šta je snašlo!

LEPO VREME, VRATI SE - SVE TI JE OPROŠTENO! Beograđanka jutros zanemela kada je izašla napolje: Evo u kom DELU GRADA je izmerila -15 STEPENI!

Foto: shutterstock

Jutros je jedna hrabra Beograđanka na Staroj Bežaniji izmerila neverovatnih -15 stepeni Celzijusovih. Ovo ekstremno nisko merenje temperature potvrđuje najavu Republičkog hidrometeorološkog zavoda o umerenom do jakom mrazu širom Srbije.

Prognoza za Beograd i ostatak zemlje

Prema saopštenju RHMZ-a, Beograd će danas biti obavijen umerenim mrazom uz maglu i nisku oblačnost, koja će se zadržavati duže tokom prepodneva u nižim delovima grada. Tokom dana se očekuje hladno vreme sa sunčanim intervalima, dok će najniža temperatura biti od minus devet do minus šest, a najviša oko minus dva stepena. U večernjim satima i tokom noći se očekuje ponovno stvaranje magle.

Ekstremno niske temperature širom Srbije

Pored Beograda, najniže temperature jutros su zabeležene i u Sremskoj Mitrovici i Banatskom Karlovcu sa -13 stepeni, dok je Crni Vrh imao -12 stepeni. Takođe, Novi Sad, Negotin, Zlatibor i Zaječar su se suočili sa temperaturom od -10 stepeni ispod nule.

Prognoza za naredne dane

RHMZ najavljuje da će se umeren do jak mraz zadržati do kraja sedmice, sa temperaturama od -10 do -4 stepena, lokalno i nižim. U brdsko-planinskim predelima se očekuje sunčano vreme, dok će se tokom dana u četvrtak po kotlinama, nizijama i dolinama reka zadržati maglovito i hladno uz kratkotrajno razvedravanje sredinom dana. Krajem dana na severu, a tokom noći i u petak u svim krajevima, očekuje se novo naoblačenje uz povremeno provejavanje slabog snega.

Otopljenje u narednim danima

Za vikend se očekuje suvo vreme uz delimično razvedravanje i manji porast dnevnih temperatura, dok će se izraženije otopljenje desiti u prvom delu naredne sedmice, verovatno od 15. do 17. januara. Tada se očekuju nova naoblačenja sa mešovitim padavinama, uključujući i kišu i sneg.

Beogradska zima definitivno donosi izazove, ali i prelepe pejzaže koji ostavljaju bez daha. Svi građani se pozivaju da se adekvatno pripreme za niske temperature i da prate vremenske prognoze kako bi bezbedno prebrodili ove hladne dane.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading