DANAS ĆEMO SE SURVATI DIREKTNO ISPOD NULE! Nigde ne kretati bez debele zimske jakne - ove predele će sneg zavejati prve! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.11.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detaljna prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

DANAS ĆEMO SE SURVATI DIREKTNO ISPOD NULE! Nigde ne kretati bez debele zimske jakne - ove predele će sneg zavejati prve! (FOTO)

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/bs

Danas se u Srbiji prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) očekuje promenljivo vreme sa sunčanim intervalima i umerenim oblačenjem.

Ujutro će na severozapadu Vojvodine, istoku i jugoistoku Srbije biti umereno do potpuno oblačno, dok se u ostalim krajevima očekuje pretežno sunčano vreme. Vetar će biti slab i umeren, dok će u istočnoj Srbiji biti jak, zapadni i severozapadni. U toku dana se očekuje slabljenje vetra i skretanje na južni i jugoistočni pravac.


Najniža temperatura danas će se kretati od -3 stepena u Vojvodini do 6 stepeni Celzijusa u Negotinskoj Krajini, dok će najviša dnevna temperatura biti od 7 do 12 stepeni. Uveče i u toku noći ponegde u Banatu može doći do kratkotrajne kiše.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/bs


U Beogradu se danas očekuje umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slabiji u odnosu na ranije, a u popodnevnim časovima se očekuje skretanje na južni i jugoistočni pravac. Najniža temperatura u Beogradu će biti od -1 do 2 stepena, dok će najviša biti oko 9 stepeni Celzijusa.

U ponedeljak se u Srbiji očekuje kratkotrajna kiša ujutro, dok će u toku dana biti suvo i malo toplije sa dužim sunčanim intervalima. U utorak se očekuje jače naoblačenje sa kišom u svim krajevima, a uveče i u toku noći se očekuje prelazak kiše u sneg na planinama. U sredu se očekuje prestanak padavina u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima i dalje biti kišovito. Na planinama jugozapadne Srbije se očekuje sneg i stvaranje snežnog pokrivača od 10 do 20 centimetara. Duvaće jak i olujni, severni i severozapadni vetar.

Od četvrtka do subote, 23. do 25. novembra, očekuje se pretežno oblačno vreme, suvo i hladno. U nedelju, 26. novembra, se očekuje novo naoblačenje sa kišom, dok će na planinama biti snega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading