LJUTA ZIMA ĆE SE ŽESTOKO OBRUŠITI NA SRBIJU! Uskoro će se snežni pokrivač zabeleti i u prestonici - OVOG DANA sve počinje! (FOTO)

Autor:

Vesti

18.11.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vremenska prognoza za Srbiju u narednih sedam dana.

LJUTA ZIMA ĆE SE ŽESTOKO OBRUŠITI NA SRBIJU! Uskoro će se snežni pokrivač zabeleti i u prestonici - OVOG DANA sve počinje! (FOTO)

Foto: Republika/M. JOVANOVIĆ

U Srbiji se očekuje oblačno i hladno vreme uz umeren i jak severozapadni vetar, koji će povremeno dostizati i olujne udare. Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će sutra biti mestimično slaba kiša, dok će u brdsko-planinskim predelima padati slab sneg.

U nižim predelima južne i jugoistočne Srbije takođe se očekuje povremeni sneg. Najviše padavina se očekuje ujutru i pre podne u Braničevskom okrugu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji. Olujni vetar mogao bi da izazove stvaranje snežnih nanosa na planinama.


Dnevna temperatura u većini delova Srbije biće slična, od 3 do 7°C, dok će na planinama biti hladnije, sa temperaturama od -6 do 0°C. Uveče i tokom noći se očekuje prestanak padavina i slabljenje vetra.

Foto: www.profimedia.rs


U Beogradu se takođe očekuje oblačno i hladno vreme, sa povremenom slabom kišom i umerenim do jakim severozapadnim vetrom, koji će imati i udare olujne jačine. Dnevna temperatura će biti slična kao i u ostalim delovima Srbije, od 4 do 6°C. Krajem dana se očekuje smanjenje oblačnosti i slabljenje vetra.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje slab prizemni mraz u nedelju i ponedeljak ujutru. Tokom nedelje će biti hladno, ali će se temperatura postepeno povećavati. Tokom dana će biti umereno do potpuno oblačno, a kiša se očekuje u nedelju uveče i tokom noći u pojedinim delovima Vojvodine, dok se u utorak i sredu prognozira kiša u svim delovima Srbije. Sneg se očekuje u brdsko-planinskim predelima zapadne i južne Srbije u sredu i četvrtak pre podne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading