NOLE IMAO PORUKU ZA SINERA PRED FINALE: Spreman je za fudbalsku atmosferu u Torinu!

Autor:

Sport

19.11.2023

00:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković se opratio medijima na konferenciji posle pobede nad Karlosom Alkarazom.

NOLE IMAO PORUKU ZA SINERA PRED FINALE: Spreman je za fudbalsku atmosferu u Torinu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković plasirao se u finale Završnog mastersa u Torinu, gde će večeras protiv Janika Sinera igrati meč za sedmu titulu (18.00).

Prethodno je najbolji teniser u istoriji preslišao najvećeg rivala ove sezone - Karlosa Alkaraza, u dva seta - 6:3, 6:2, nakon svega sat i po igre.

- Jedan od najboljih mojih mečeva u sezoni, protiv najvećeg rivala gledajući ovu sezonu. Svi mečevi bili su maratoni. Svi su očekivali, pa i nas dvojica, da će biti duga noć. Uspeo sam da se popravim, da odigram sjajan meč posle tog brejka, na visokom nivou, da ga teram da igra više, servirao sam dobro. Najbolji meč ove nedelje, nije mogao da dođe u boljem trenutku. Možda nisam igrao najbolji tenis u mečevima grupne faze. Sada sam igrao blizu najboljeg nivoa - rekao je Đoković i dodao da nema nikakve sličnosti između Alkaraza i Nadala:

- Ne vidim sličnosti sa Rafom, različiti su igrači, možda ima sličnosti kada je intenzitet koji donose na teren u pitanju. Jedan od najkompletnijih igrača protiv kog sam igrao. Impresivno je što može da igra konstantno dobro, najmlađi je igrač koji je došao na prvo mesto. Već ima briljantnu karijeru, očigledno je da će imati mnogo uspeha u godinama koje dolaze, mlad je. Čini me spremnim za meč. Nešto slično kao protiv mečeva sa Nadalom i Federerom, gde sam znao da moram da budem u zenitu da bih igrao.

Okupljeni mediji podsetili su Novaka da je od Alkaraza i Sinera stariji više od 15 godina.

- Hvala na podsetniku - nasmejao se Đoković i nastavio: To mi daje dodatnu motivaciju ono što se dogodilo u meču pre, taj poraz, znam šta moram da radim. On je najbolji igrač na turniru trenutno, dobio je sva četiri meča do sada, ima veliku podršku publike, finale je, on ide za prvi trofej na ovom turniru, ja po sedmi. Znam šta mogu da očekujem, spremiću se, ovakav meč sa Karlosom mi daje dodatnu snagu.

On je od početka sezone osvojio tri grend slem titule.

- Prošle godine su mi te okolnosti bile gorivo za ovu sezonu. Imao sam skoro savšrenu grend slem sezonu što mi je bilo najvažnije, završio sam kao prvi na svetu, ostvario sam sve ciljeve, oborio mnoge rekorde. Oduševljen sam sezonom, još jedan meč je ostao, nadam se da ću pobediti - rekao je Đoković.

Njegovom narednom rivalu Janiku Sineru predviđa blistavu budućnost i prvo mesto ATP liste jednog dana.

- Siner igra tenis života, imao je najbolju sezonu u karijeri, otići će par koraka dalje sigurno, trenutno je četvrti, mlad je, stariji od Runea i Alkaraza, ali je mlad, ima puno vremena ispred sebe, sazreo je psihički i igrački, kompletirao svoju igru i spreman je za velika dela, kuca na vrata grend slem finala već nekoliko godina. Može se očekivati nešto veliko od njega sledeće godine, nadam se osim u mečevima sa mnom - poručuje Nole, koji je svestan da će u nedelju protiv sebe imati i publiku u Torinu:

- Verovatno će biti još i glasnije, poslednji meč, igra za prvu titulu i ima idealnu priliku za prvi trofej. Imao sam to doživljeno iskustvo pre nekoliko noći, znam šta me očekuje. Nadam se da me to neće omesti u toj meri. Psihički ću biti spremniji nego što sam za to bio u našem prvom meču u grupi. Biće i za njega to važno, daće mu krila u svakom momentu meča, moram da budem spreman za Dejvis kup atmosferu, što je i dobro pred sledeću nedelju i Dejvis kup.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading