ALKARAZ SUROVO ISKREN POSLE LEKCIJE OD ĐOKOVIĆA: Nisam na Novakovom nivou, MORAM JOŠ DA UČIM!

Autor:

Sport

19.11.2023

00:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac govorio nakon poraza u polufinalu Završnog mastersa.

ALKARAZ SUROVO ISKREN POSLE LEKCIJE OD ĐOKOVIĆA: Nisam na Novakovom nivou, MORAM JOŠ DA UČIM!

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa finala Vimbldona

Karlos Alkaraz izgubio je u polufinalu Završnog mastersa od Novaka Đokovića prilično ubedljivo i rutinski (6:3, 6:2), što je mladi Španac i priznao na konferenciji za medije nakon meča.

- Nisam na nivou kao Novak, posebno na ovakvim podlogama, dvoranski uslovi, nisam navikao da treniram u dvorani. Moram da naučim to, nešto što me boli u ovom momentu, ali u isto vreme mi daje nadu, jer znam da moram i mogu mnogo bolje i na tome ćemo raditi u predsezoni. Da bih bio na vrhu - rekao je Alkaraz i dodao:

- Ne znam šta da kažem, moram da trčim više i da ubacujem loptice u teren, da igram duže poene. Protiv takvog igrača kao što je Novak, to nije dovoljno. Morao sam da stavim sebe u poziciju da napadnem više ili da igram još agresivnije, ako grešim, da je to isto. Protiv takvog igrača moraš 100 odsto, da budeš na ivici, na liniji, ako to ne radiš, mrtav si.

Ali, izvukao je pouke.

- Ovaj meč mi je mnogo pomogao, sledi odmor i znam na čemu moram da radim, šta moram da radim da bih dobio najboljeg na svetu. Pričaću sa trenerom Fererom, da vidimo šta moramo da uradimo bolje. Gledaću meč ponovo, da vidim gde su bile moje slabosti. Zaboraviću sve ovosezonske mečeve, Sinsinati, Vimbldon, Rolan Garos, fokusiraću se samo na ovaj meč u Torinu. Osećao sam da moram da radim mnogo, mnogo bolje neke stvari da bih bio na tom nivou - zaključio je Alkaraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading