HLADNA OLUJNA MASA SE KREĆE KA SRBIJI! U ovim delovima zemlje se očekuju PLJUSKOVI, a evo gde će se zabeleti!

Autor:

Vesti

11.11.2023

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutne temperature kreću se od 8°C u Vojvodini do 16°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 10°C.

HLADNA OLUJNA MASA SE KREĆE KA SRBIJI! U ovim delovima zemlje se očekuju PLJUSKOVI, a evo gde će se zabeleti!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Sneg u Beogradu

Ovog poslepodneva kiša pada na severu i na zapadu Srbije, naročito u Vojvodini, a u tim predelima praćena je i prodorom hladnim frontom, uz zahlađenje i prolazno jak zapadni i severozapadni vetar.

U ostalim predelima je uglavnom suvo i toplije, na jugu i na istoku i sa sunčanim intervalima, kaže u svojoj prognozi meteorolog Đorđe Đurić, prenosi Telegraf.

U ovom času hladni front premešta se preko centralne Srbije i donosi jaku kišu i obilne pljuskove Šumadiji, Pomoravlju i Podunavlju, uz jak severozapadni vetar, a padavinska i oblačna zona premešta se od zapada prema istoku.

Inače, na jugu i istoku Srbije, odnosno ispred hladnog fronta je i dalje relativno toplo, uz jak jugozapadni vetar.

Trenutne temperature kreću se od 8°C u Vojvodini do 16°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 10°C.

Zlatibor i Sjenica mere 7°C, a Kopaonik 1°C.

Foto: Republika.rs

Kopaonik

Do kraja dana i tokom večeri hladni front doneće i jugu, jugoistoku i istoku Srbije jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a biće uslova i za grmljavinu. Jugozapadni vetar biće prolazno u skretanju na jak zapadni i severozapadni, a i temperatura će biti u padu. Na višim planinama u ovim predelima očekuje se sneg, a snežni pokrivač formiraće se iznad 1500 metara nadmorske visine, pa će se zabeleti Kopaonik, Golija, Zlatar, Stara planina, a nešto kasnije tokom večeri snežna granica lokalno će se spustiti i niže.

U toku večeri u Vojvodini, a tokom noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se razvedravanje, pa će u toku noći biti vedro.

Zbog vedrog vremena i većeg izračivanja vazduha očekuje se hladno, a pred jutro ponegde se očekuje i slab mraz, naročito pri tlu, dok će mraz izostati na jugu Srbije zbog više oblačnosti.

Jutarnja temperatura biće od 0°C na severu u zapadu do 6°C na jugu Srbije. U Beogradu će uz vedro jutro mininalna temperatura biti 4°C, na obodu grada 2°C, uz pojavu slabog prizemnog mraza. Na svim planinama jutarnja temperatura biće ispod 0°C.

Pre podne u južnim, a posle podne i u centralnim predelima naoblačenje, a kiša se očekuje samo na jugu i na jugoistoku Srbije, na višim planinama sneg. ​​​​​​​Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, u Beogradu do 14°C.

Početkom sledeće sedmice očekuje se osetno toplije, zbog priliva toplije vazdušne mase sa juga, odnosno sa Mediterana.

Maksimalna temperatura biće preko 15°C, u utorak do 20°C.

U ponedeljak će biti sunčano, a u utorak sledi povećanje oblačnosti.

U sredu naoblačenje sa kišom, uz prolazno zahlađenje.

U četvrtak kratkotrajno otopljenje, uz suvo vreme, ali ne zadugo, jer u petak sledi jača promena vremena.

U petak u svim predelima jače naoblačenje sa kišom, uz jače zahlađenje, pa će sledećeg vikenda biti kišovito i hladno, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Maksimalna temperatura biće samo od 5 do 10°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading