ŠTO SMO SE SUNČALI, SUNČALI SMO SE! Vraćaju nam se GRMLJAVINSKE OLUJE, temperatura u naglom padu - stižu jesenji dani pre vremena

Autor:

Vesti

30.08.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji dan u Srbiji mogao bi se reći skoro pa jesenji.

ŠTO SMO SE SUNČALI, SUNČALI SMO SE! Vraćaju nam se GRMLJAVINSKE OLUJE, temperatura u naglom padu - stižu jesenji dani pre vremena

Foto: Pixabay

Srbiju je zahvatio dugoočekivano osveženje, a po svemu sudeći, ovakvo vreme zadržaće se i u naredna dva dana. 

Jučerašnji dan prošao je uz snažne grmljavinske oluje i obilne pljuskove, u nekim delovima zemlje, padao je i grad.

Na severoistoku i istoku Srbije za 24 časa palo je više kiše nego što u proseku padne tokom celog avgusta, pa je tako u Velikom Gradištu palo preko 75 litara kiše po kvadratnom metru.

Današnji dan u Srbiji mogao bi se reći skoro pa jesenji. Kiša pada u Vojvodini, na širem podrčuju Beograda, u Kolubarskom okrugu, Šumadiji, Pomoravlju i Podunavlju.

Trenutne temperature kreću se od 17 do 23°C, u Beogradu je 21°C. Sjenica meri 17°C, Zlatibor 15°C, a Kopaonik 11°C.

- Srbija će i danas biti pod uticajem ciklona. Očekuje se promenljivo oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na jugu, jugoistoku i istoku biće suvo i uglavnom pretežno sunčano - navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Republika

Foto: Pixabay.com

 

Danas ne postoji opasnost od snažnih grmljavinskih oluja. Ipak, posle podne i pred kraj dana lokalno može biti grmljavinskih procesa, uz nešto jače pljuskove.

Maksimalna temperatura biće danas od 26 do 30°C, u Beogradu do 27°C.

Čini se da će i naredni period biti promenljiv sa kišom i lokalnim pljuskovima, ali će se vreme postepeno stabilizovati. 

Maksimalna temperatura biće od 23°C na zapadu do 29°C na jugoistoku Srbije.

Vikend će doneti prijatnije temperature i sunčane periode, što će verovatno biti prijatno za većinu ljudi nakon prethodnog toplotnog talasa.

 Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 30°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading