FOKA SPREMNA NA NAGODBU: Otkriću koga sam došao da ubijem!

Autor:

Vesti

11.05.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državljanin Danijel Dejvid Korbet, bivši američki marinac i pripadnik elitne jedinice "Foke", koji je uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je pripremao ubistva po Srbiji, spreman je da progovori i otkrije naručioce likvidacija, ali i sve detalje zadatka koji je dobio da uradi, odnosno koga je trebalo da ubije!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Danijel Korbet

Kako Srpski telegraf saznaje, Korbet iz straha za život planira da pravosudnim organima ponudi nagodbu i da im sve informacije i detalje u vezi sa likvidacijom koju je planirao u zamenu za policijsku zaštitu.

Panika u zatvoru

Danijel Korbet uhapšen je 31. januara ove godine nakon što je u štek-stanu u kojem se skrivao pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem. Osim njega, zbog nedozvoljenog držanja oružja lisice na ruke stavljene su i državljanima Srbije N. V., N. P. i N. A., koji se tereti i za ilegalno posedovanje narkotika.

Korbet se boji suđenja i odlaska u zatvor, gde bi mogli da ga likvidiraju zbog neispunjenog zadatka

Prema rečima našeg izvora iz istrage, protiv Amerikanca je pre nekoliko dana podignuta optužnica, ali je rešen da po svaku cenu izbegne suđenje i zatvorsku kaznu jer je ubeđen da mu rade o glavi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Korbet je posle hapšenja očekivao da će njegovi "poslodavci" brzo reagovati i izvući ga na slobodu. Međutim, kad je video optužnicu, izgubio je nadu da će ga oni spasti. Postalo mu je jasno da ga čeka suđenje, a potom i robija. Otad je u panici. Plaši se da bi nalogodavci mogli da ga likvidiraju jer posao nije završio, a i kako bi izbegli mogućnost da progovori i raskrinka ih - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Kako dodaje, zbog svega što bi moglo da mu se desi, Korbet je spreman da ispriča sve što zna, ali pod uslovom da dobije zaštitu i spase se.

14 godina Danijel Korbet bio u "Fokama"

DNK na oružju

- Korbet strahuje od ljudi koji su ga angažovali i doveli u Srbiju. Plaši se da živ iz pritvora neće izaći zbog čega želi da se postupak protiv njega što pre okonča. U strahu je i od samog odlaska na suđenja, transporta do sudnice i prisustva javnosti. Spreman je da otkrije ko je kontaktirao s njim i koliko novca je trebalo da dobije za obavljene poslove, koji bi izazvali haos i nerede u Srbiji - priča naš izvor.

Prema njegovim rečima, bivši pripadnik "Foka" će obelodaniti i imena saučesnika koji su daleko krupnije zverke od uhapšenih Srba.

- Dvojica naših državljana navodno su na crnom tržištu nabavila pištolj i dala ga Korbetu govoreći da je on u Srbiju došao da "obavi posao i odmah nestane". U ceo posao bilo je umešano više ljudi, a na oružju je pronađen Amerikančev DNK, pa se pretpostavlja da je vežbao pucanje - priča naš izvor iz istrage.

 

Ko je Dejvid Korbet
- bio pripadnik elitne jedinice američkih marinaca poznate kao "Foke"
- punih 12 godina bio član "Tima 6", koji okuplja samo najobučenije profesionalce
- učestvovao u akcijama u Iraku i Avganistanu, kao i lovu na Bin Ladena
- zaposlen u firmi "Rejven militari", čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona
Od hotela do ćelije
- Korbet u Beograd došao 7. januara
- prijavio se u jednom luksuznom hotelu
- poslednji put boravio u hotelu 24. januara
- prešao u štek-stan na Novom Beogradu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading