ZORAN NOĆ PROVEO NA OČEVOM I MAJČINOM GROBU: Misteriozne sveće kod Marjanovića u BORČI!

Autor:

Vesti

05.10.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grobno mesto Vladimira i Zorice, roditelja osuđenog za ubistvo supruge Jelene, do preksinoć niko nije obilazio.

ZORAN NOĆ PROVEO NA OČEVOM I MAJČINOM GROBU: Misteriozne sveće kod Marjanovića u BORČI!

Foto: Srpski telegraf

Zoran Marjanović, koji je 3. oktobra pušten iz pritvora, preksinoć je posetio grobove majke Zorice i oca Vladimira. Tako bar misle neki od cvećara koje smo juče zatekli na groblju Zbeg u Borči.

I zaista, na zajedničkom grobnom mestu Zoranovih oca i majke ekipa Republika videla je dve izgorele sveće. Kao da ih je neko nedavno zapalio.

Na groblju smo zatekli i nekoliko meštana koji su došli da obiđu grobove svojih najmilijih, ali oni nisu bili raspoloženi za razgovor.

OSTAVITE NAS NA MIRU

- Ostavite nas na miru, bar na ovom mestu, već smo pre nekoliko godina davali izjave u vezi s Marjanovićima i sve smo rekli. Zoricu smo znali samo iz viđenja, a Vladimira i Zorana s televizije. Nismo se družili s njima niti smo imali tu želju - procedio je stariji muškarac koji je sa suprugom došao na groblje.

Ni prodavci cveća nisu bili predusretljivi. Jedan od njih je samo rekao da veruje da je Zoran predveče ili tokom noći posetio grob roditelja jer tu dugo niko nije palio sveće.

- Verovatno je dok je bio u pritvoru odlučio da popuni praznine u životu i nadoknadi vreme koje je proveo iza brave. Vidite, njihov grob je zapušten, prekriven je samo rizlom, što se obično radi dok se ne pripremi postavljanje nadgrobne ploče. A sad, odjednom, neko je zapalio sveće - rekao nam je zamišljeno odmahujući glavom ovaj cvećar i dodao da je Zoran verovatno želeo u tišini, bez prisustva drugih ljudi, da oda poštu roditeljima.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Zoran Marjanović, da podsetimo, osuđen je nepravosnažno na 40 godina kazne zatvora zbog ubistva supruge Jelene, a pre tri dana, odlukom Apelacionog suda, pušten je iz Centralnog zatvora, gde je bio u pritvoru. Još se ne zna da li će mu se posle žalbe njegovih advokata ponovo suditi, da li će ta presuda biti potvrđena ili potpuno oborena, pa će definitivno biti pušten na slobodu.

Veljko Delibašić, jedan od njegovih branilaca, očekuje da se suđenje njegovom klijentu neće ponavljati i da će ga Apelacioni sud osloboditi.

PLANIRA NOVI ŽIVOT

- Moj primarni zahtev u žalbi na presudu, koju je razmatrao Apelacioni sud, bio je da se presuda preinači u oslobađajuću, a samo opreza radi sam predložio ukidanje prvostepene presude i vraćanje na novo suđenje. Imajući u vidu da je sud usvojio drugi predlog, da mu pritvor bude ukinut, očekujem i verujem da će biti usvojena i moja žalba i da će, samim tim, presuda biti preinačena u oslobađajuću - objašnjava Delibašić.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Marjanović je u međuvremenu odlučio da promeni život. U pritvoru ga je posećivala i pre tri dana ispred zatvora dočekala nova partnerka Zorica Marković. Odlučio je da proda staru kuću u Borči.

Okačio je oglas u kom traži 500.000 evra za taj nekadašnji dom, a doneo je i odluku da sam istera pravdu. Sve vreme tvrdi da je nevin i da je neosnovano osuđen i zato je, kako nezvanično saznaje Republika, angažovao detektivsku agenciju da nađe ubicu svoje žene pevačice Jelene. Njihova ćerkica Jana privremeno boravi kod Zoranovog brata.

Jelena je sahranjena na istom groblju. Juče je pored svežih ljiljana naša ekipa na njenoj nadgrobnoj ploči ugledala srebrnu narukvicu s priveskom na kome piše "Volim te više od svih zvezda na nebu." Niko ne zna ko je narukvicu tu ostavio.

Preminuli u razmaku od šest meseci

Vladimir Marjanović preminuo je krajem septembra 2021. Zoran je tada novinarima rekao da je njegovom ocu otkazalo srce.

- Preminuo je u Zemunskoj bolnici. Lekari su se borili, dva puta su uspeli da ga reanimiraju, ali treći put je izgubio bitku - rekao je Zoran.

Vladimir Marjanović je svojevremeno medijima izjavio da su mu zdravstveni problemi nastali posle Jeleninog ubistva jer je teško podnosio sve što se dešavalo njegovoj porodici. Kako je govorio, pogodila ga je i smrt snaje i to što su se Marjanovići našli na udaru javnosti. Izuzetno teško mu je, kako je navodio, pao i Zoranov boravak u pritvoru.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Zoranova majka Zorica preminula je posle šest meseci, u aprilu 2022, od posledica moždanog udara.

- Namučila se ove dve godine, Bože sačuvaj. Stresovi, samo stresovi - rekao je tada Zoran. Umrla je u svojoj kući.

FILA: UVIĐAJ LOŠE URAĐEN

Poznati advokat Toma Fila tvrdi da je očekivao da će Zoran Marjanović biti pušten iz pritvora.

- Ne znam da li je Zoran ubio ženu ili ne. Govorim samo na osnovu dokaza i onoga što sam ja saznao. Tvrdim da je uviđaj loše urađen, a bez jakih dokaza nema osuđujuće presude. Verujem da će mu se ponovo suditi, ali pred novim sudskim većem - kaže Fila.

Republika

Foto: Republika

 

Prema njegovim rečima, na odluku Apelacionog suda uticalo je nekoliko činjenica.

- Presuda je napisana na 900 strana, predmet je obiman i poznato je da će se pojaviti niz kontradiktornosti. Advokati su predložili nove svedoke. Sve je to znak da će biti novog suđenja - pojašnjava Fila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading