ENGLEZI U OFANZIVI! SEZONA LOVA NA SRBE: Novak prvi na udaru

Autor:

Vesti

04.06.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski listovi (na čiju li inicijativu?) pokrenuli najprljaviju moguću kampanju protiv Đokovića zbog podrške našem narodu na Kosovu.

ENGLEZI U OFANZIVI! SEZONA LOVA NA SRBE: Novak prvi na udaru

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Najgora stvar na svetu je podržati Srbe na Kosovu! Čak i ako ste pripadnik srpskog naroda, kao što je to u slučaju najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Noleta su razapeli jer je, podsetimo, na Rolan Garosu nakon pobede napisao "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju"! Razapeli na društvenim mrežama, što ne treba da čudi i brine, ali sada se na njega obrušio i britanski Indipendent, koji slovi za prenosioca stavova vlade u Londonu. Napad, dakle, nije slučajan...

Očigledno je počeo lov na Srbe (ako je ikada i prekidan), a prvi na listi je najbolji promoter Srbije Novak Đoković. Sve se, nekako "slučajno", poklapa sa brutalnim atakom Aljbina Kurtija i njegovih bezumnika na Srbe na Kosmetu.

Idemo redom...

Đoković je, nakon meča, na kameri flomasterom ispisao gorenavedenu poruku, a organizatori su je, očigledno ne znajući njeno značenje, jer je bila na ćirilici, preneli na centralni video-bim.

LAŽNA DRŽAVA

Lažna država Kosovo, očekivano, odmah je zatražila od Svetske teniske federacije (ITF) i organizatora Rolan Garosa (jedan od četiri grend slem turnira) da kazni Đokovića, što su oni odbacili, saopštivši da ne postoji odredba koja igračima propisuje šta smeju da izjave ili napišu.

Međutim, Englezi, čije je čedo lažna država, krenuli su u ofanzivu. Pa onda Indipendent piše:

- Ovo nije bio nekakav gest mira i ljubavi, kao što je pokazao kada je ponovio reči na Instagramu. U njegovom ŠKRABANJU je postojala svrha. Ovo je bio nameran potez, POLITIČKI, PROVOKATIVAN I NAGLAŠEN. Ukratko, tipično đokovićevski. I njegov komentar je imao željeni učinak: olimpijski odbor Kosova je odmah pozvao na istragu. Nije ga ni najmanje briga šta o tome misle Albanci na Kosovu, publika u Parizu ili Njujorku. On se obraća SRPSKOM PUKU. Ono gde je Đoković neiskren je kada insistira da nema nameru da ulazi u političku debatu. Ipak je njegova poruka malo više od antiratnog slogana. On jasno podržava insistiranje svoje zemlje na TERITORIJALNOM SUVERENITETU DRUGE DRŽAVE.

Britanci su, podsetimo, svojevremeno napali i reprezentativca u fudbalu Nemanju Matića zbog toga što je odbio da na dresu nosi "poppy" (cvet maka) u vreme kada je igrao za Mančester junajted (2017-2022). On se u Velikoj Britaniji nosi tokom Nedelje sećanja, kada odaju počast svim britanskim vojnicima koji su stradali u Drugom svetskom ratu, ratovima u Koreji, na Folklandskim ostrvima, ali i pripadnicima NATO snaga u Persijskom zalivu, na KiM, u BiH... Matić je izjavio da ne želi da oda počast ljudima koji su bombardovali njegovu zemlju, zbog čega su mnogi zatražili da ga izbace iz tima. I njegov saigrač iz reprezentacije Dušan Tadić takođe se našao na meti kritika jer je odbio da nosi traku u boji ukrajinske zastave, a kasnije i duginih boja na Svetskom prvenstvu u Kataru "kao znak borbe protiv diskriminacije svake vrste".

Nikola Jokić ovih je dana takođe doživeo strašnu nepravdu. Iako ubedljivo najbolji NBA igrač, nije mogao i treći put da ponese MVP titulu (najkorisniji igrač). Pogađate, zato što je Srbin i zato što ne propušta da podigne tri prsta nakon svake velike pobede.

REAKCIJE

Srđan Graovac, Centar za društvenu stabilnost:

Republika

Foto: Printscreen

Srđan Graovac

- Novak Đoković je neko čiji se glas čuje dalje od svih srpskih sportista, te njima ne odgovara da on svoju popularnost koristi da ukaže na ono što se dešava i na nasilje koje trpi srpski narod na Kosovu. To se ne slaže s njihovim političkim shvatanjima i taj napad na njega nije nimalo slučajan.

Bogdan Obradović, teniski trener:

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Obradović

- On je nastupio srcem, on je poreklom s Kosova, njegov otac je odrastao u Zvečanu. A, ustalom, reagovao je kao što bi i svaki Srbin u zaštiti svog naroda. Ja ne vidim tu ništa loše i nepravilno, mi čak i ne kažemo da Srbi i Albanci ne treba da žive zajedno, ali na maltretiranje i progon ne možemo da ostanemo nemi. Novak je zabrinut zbog onoga što se dešava, kao što sam i ja, i svi mi. A ti koji to pišu i tako reaguju na jedan normalan ljudski i moralni čin nam samo žele zlo.

Radmilo Armenulić, teniski trener:

Republika

Foto: Starsport

Radmilo Armenulić

- Bojim se da, kada bi Đoković isto uradio na Vimbldonu, ne bi uspeo da izbegne kaznu. Pošto ne mogu sportski da ga poraze, pokušaće na političkom planu. Njihov stav o Kosovu je jasan i ne dozvoljavaju da neko misli drugačije.

A ČAVIĆ?

Ništa bolje se na Ostrvu često nije provodio golgeter Fulama Aleksandar Mitrović. Kad god bi dobio crveni karton ili pauzirao zbog nečeg drugog mediji su obavezno uz njegovo ime napadno isticali da je Srbin.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Milorad Čavić

To kada diskriminišu srpski narod na Kosovu, ugnjetavaju ih i decenijama ih terorišu na svakojake načine je u redu, ali kada neki Srbin stane uz svoj narod, odmah ga razapinju. Podsetimo, i plivač Milorad Čavić je 2008. diskvalifikovan sa Evropskog prvenstva u Ajndhovenu jer se na ceremoniji dodele medalja pojavio u majci s natpisom "Kosovo je Srbija".

Misteriozna Kurtijeva savetnica

Da je Velika Britanija jedan od glavnih sponzora samoproglašene nezavisnosti Kosova, nije tajna. Ipak, ne zna mnogo ljudi da je jedna od Kurtijevih najbližih saradnica/savetnica Britanka Elizabet Goving, koja je u Prištini duže od 15 godina. Misteriozna Engleskinja je zvanično savetnica za prosvetu i obrazovanje, a nezvanično je mnogo šta drugo. Uostalom, kada se s njenom ulogom poveže činjenica da je bliska (izrazito, kažu) britanskom ministarstvu odbrane, sve postaje mnogo jasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Podunavac

04.06.2023 20:33

Neka im se još više napuni Istočni London. Pa kad tamo zatraže autonomiju će gi pitujemo. I ovako već sad pišaju po ministarki unutrašnjih poslova i kraljevskoj porodici…