OSAM PRAVACA UDARA NA VUČIĆA! Pakleni pritisci: Ovo je plan za destabilizaciju zemlje u režiji svetskih centara moći

Autor:

Vesti

16.05.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istom stroju opozicija, strani faktor, Zagreb i Priština, ali i pojedinci iz vlasti koji bi da promene neutralnu i principijelnu politiku predsednika.

OSAM PRAVACA UDARA NA VUČIĆA! Pakleni pritisci: Ovo je plan za destabilizaciju zemlje u režiji svetskih centara moći

Foto: ST/Dragan Kadić

Državno rukovodstvo Srbije godinama odoleva konstantnim pritiscima, ali u narednom periodu očekuju se nikad brutalniji napadi na državu i predsednika Aleksandra Vučića. Pošto na izborima ne mogu da ga pobede, aktivirali su pakleni plan za rušenje Vučića, što uključuje i dosad najžešću sinhronizovanu kampanju laži i uvreda, ucena i pretnji krvavim neredima širom države.

PROMOCIJA NASILJA

Koristeći dve nedavne velike tragedije, uz koordinaciju svetskih centara moći, u akciju su uključeni i delovi bivšeg režima i opozicije, tajkuni, ali i pojedinci iz državnog aparata, kao i njihovi partneri u regionu, najpre u Prištini i Zagrebu.

- Svi pomenuti jedva su dočekali tragedije koje su se desile, pa da krenu u dalje napade, još brutalnije i, mogu slobodno reći, besprizornije i odvratnije, potkrepljene teškim lažima i ličnim frustracijama zbog svih uspeha naše države i predsednika. Po ko zna koji put su se ti opskurni likovi ujedinli oko samo jednog cilja - da oslabe i dehumanizuju našeg predsednika, kojem ni na jedan legalan i legitiman način ne mogu apsolutno ništa, ni da mu se približe, a kamoli da ga pobede. Oni bi ponovo krv na ulicama i vlast bez izbora - kaže za Srpski telegraf Miloš Vučević, potpredsednik Vlade i SNS.

Proteste, ističe, organizuju isti oni koji su uveli rijalitije i na svakom koraku promovisali nasilje i bezakonje:

- Iz te opozicije je isplivao najgori ljudski i društveni talog, ali neće im uspeti nijedan mračni scenario koji spremaju sa svim njihovim Brkićima, Šolacima, koji bi pozivima na ubistvo predsednika da dođu na vlast i rasture Srbiju, jer je jasno da postoje strani centri moći kojima ne odgovara slobodarska i nezavisna politika Srbije. I svi ti napadi i pretnje se dešavaju uvek kada im stigne signal da treba oslabiti međunarodnu poziciju Srbije.

NEMA IGRANJA S DRŽAVOM

Bez obzira na to koliko su ludi, poručuje Vučević - bolje neka se ne igraju s državom:

- Srbija nije ni slaba ni ranjiva. Srbija je uz svog predsednika i bira budućnost u koju je on vodi i to će celom svetu pokazati 26. maja u Beogradu!

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže za Srpski telegraf da napadi na predsednika traju već dugo, a postaju sve brutalniji, bezobzirniji i nečasniji. Uvek je, objašnjava, matrica ista i na istom zadatku su "ustaše i milogorci i Bakir i Kurti i Đilas i Jeremić i tajkunski mediji":

- To smo navikli, ali obaveza svakog časnog državljana Srbije je da se bori protiv onih koji su pripadnici žutog preduzeća u bilo kom obliku i ma kako se zvali. Mediokriteti koji se tamo nalaze su sramota za naš narod. Ali i predsednik mora da očisti svoje redove, kao što je najavio, da one koji se lično koriste eliminiše da nas ne brukaju i kriju iza njega. Setimo se ludog Radula, onda one nesrećne i nesposobne Zorane i danas nekog ili nekih Basta. Borba za pristojnu Srbiju je na svima nama.

1. Zapadna štampa u akciji

Da je reč o sinhronizovanoj akciji, govori i činjenica da su se u nepune dve nedelje na predsednika obrušili američki Njujork tajms, britanski Gardijan i nemački Tagesšpigel. U tekstu Njujork tajmsa Vučić se povezuje s organizovanim kriminalom, Gardijan ga pak opisuje kao populističkog, prokremljanskog autoritarca, dok ga berlinski list naziva "sveprisutnim ocem nacije", koji "razoružava Srbiju, a nasilje ne prestaje".

2. Solo igrači i raštimovan orkestar

I u vladajućoj koaliciji postoje solo igrači koji iznutra rovare, pokušavajući da spoljnu politiku usmere u pravcu koji oni žele, ne hajući za predsednikov stav da Srbija mora da bude neutralna. Na to je u više navrata ukazivao i Vučić, koji je u jednom trenutku rekao da Vlada Srbije funkcioniše kao raštimovani orkestar.

3. Hrvati kaskaju i besne

Republika

Foto: Foto-Montaža: Republika.rs, Tanjug/AP

Zoran Milanović i Andrej Plenković

Hrvatska vlast i mediji su prosto opsednuti Srbijom i Vučićem i zdušno podržavaju organizatore takozvanih skupova protiv nasilja. Ono što je zanimljivo da se uglavnom radi o medijima koji tesno sarađuju s glasilima Dragana Šolaka. Svakodnevni napadi premijera Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića su plod frustracije zbog činjenice da Srbija konstantno jača i ekonomski i vojno, a želja da se Vučić skine sa javne scene se više i ne krije.

- Loš vikend za diktatore - Lukašenko u bolnici, Putin u problemima zbog ukrajinske kontraofanzive, Vučić se boji smene i poručuje da neće biti Majdana, a taj problem ima i turski sultan Erdogan - objavio je likujući hrvatski RTL.

Za saveznika su našli i Natašu Kandić, osnivača Fonda za humanitarno pravo, koja je zajedno s autorom teksta zažalila što Boris Tadić više nije predsednik i što Vučić, uprkos pritiscima, ne želi da prizna Kosovo.

4. Priština igra po taktu mentora

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Problem KiM ne prestaju da koriste za pritisak. U kampanju je zato uključena i Priština sa takozvanim premijerom Aljbinom Kurtijem na čelu. Na to, između ostalog, ukazuje i to da je na poslednju rundu razgovora u Briselu poslao kao glavnog pregovarača Besnika Bisljimija, koji je potvrdio da nemaju nameru da formiraju ZSO, te se čak toliko osilio da je pitao kada Srbija planira da prizna KiM. Takvo ponašanje nije moguće bez podrške mentora sa zapada.

5. Progon, afere, razaranje...

Delovi opozicije, uz zdušnu podršku takozvanih nezavisnih medija, pokušavaju da izazovu haos. Kao razlog protesta su naveli dva nedavna masakra, ali su vrlo brzo otkrili karte i priznali da im je cilj smena Vučića. Njihov ideolog Milovan Brkić, glavni i odgovorni urednik Tabloida, direktno je pozvao na ubistvo predsednika, dok sociolog Jovo Bakić, udarna pesnica opozicije, preti da će vlast i njene pristalice juriti po ulicama i da "zmiju treba tući u glavu".

Na tim istim protestima "ožalošćeni" lider NS Vuk Jeremić je uslikan s osmehom od uva do uva. U trenutku kada je iz SAD stigla potvrda da je upleten u korupcionašku aferu milionskih razmera proteste koristi da skrene pažnju sa svog kriminala. Opravdano se sumnja da su i ovi skupovi koordinisani iz inostranstva, a dokaz je Viola fon Kramon, albanska lobistkinja. Ona je, naime, podržavala proteste protiv "Rio Tinta", koje je predvodio Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od organizatora i ovih skupova.

Opozicija je u međuvremenu odbila ponudu predsednika da se u septembru ide na izbore i odlučila da nasiljem dođe na vlast.

6. Na meti SPC i patrijarh

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Patrijarh Porfirije

U sklopu akcije protiv Vučića traje i hajka na patrijarha Porfirija, i to samo zato što je pozvao na mir i slogu umesto na nasilje. Mlađan Đorđević, lider pokreta Oslobođenje i kum Dragana Đilasa, u javnost je pustio dezinformaciju da je na Saboru SPC došlo do raskola i da će mnoge vladike podržati opozicione proteste, odnosno izaći na ulicu.

Crkva se našla i na meti Stejt departmenta, koji tvrdi da je SPC favorizovana u odnosu na druge verske zajednice, a kritikovana je i država zbog finansiranja završetka Hrama Svetog Save. Istovremeno, opozicija i Šolakova glasila, ni manje ni više,nego traže hapšenje patrijarha, uz najstrašnije laži i uvrede na društvenim mrežama.

7. Zorana džoker stranog faktora

Republika

Foto: ATAImages

Zorana Mihajlović

Kao džoker stranog faktora u poslednje vreme je iskočila i Zorana Mihajlović, bivša ministarka, koja je nedavno napustila SNS i najavila formiranje svoje partije. Vrlo brzo je postala glavna zvezda N1, Danasa i Nove, gde zagovara bezuslovni prozapadni kurs i obračunava se sa bivšim partijskim drugovima, ali i s Crkvom.

8. Zloupotreba poljoprivrednika

Posle neuspelih pregovora sa Vladom Srbije poljoprivrednici su juče organizovali proteste, a saznalo se da je jedan od kolovođa Milan Slankamenac, blizak opoziciji. On čak i ne poseduje zemlju, a u stalnoj je komunikaciji s protivnicima aktuelne vlasti, pre svega s poslanikom DS Srđanom Milivojevićem, koji je pretio ubistvom Danilu i Andreju Vučiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (86)

Loading
Mila89

16.05.2023 21:22

Ovo su teški dani za Vučića i Srbiju ali zapamtite da ćemo se izvući nikad jači!

Nina

16.05.2023 21:52

Iz ove teške situacije koja zadesila Srbiju,verujemo da ćemo izaći jači i snažniji.

Nina

16.05.2023 22:10

Pritisci na Vučića su nikad veći i jači ali ima apsolutnu podršku naroda tako da će uz snagu naroda uspeti da pobedi ponovo.

Marko

16.05.2023 22:21

Ovo je pokazatelj gde bi nas odvela opozicija