ARKAN OSVETIO KNELETA: Veliki serijal - tajni papiri o mafijašima koji su harali devedesetih

Autor:

Vesti

26.02.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kneževića s leđa pucao Miša Cvetinović, Ćentin zet, koji je, navodno, došao u "Hajat" na dogovor.

ARKAN OSVETIO KNELETA: Veliki serijal - tajni papiri o mafijašima koji su harali devedesetih

Foto: youtube.com/Genije/e stock/Djenka/intagram.com/legendedevedesetih

Ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta u apartmanu 331 hotela "Hajat" 28. oktobra 1992. zvanično nije rasvetljeno ni do dan-danas. Ipak, kako pokazuju službene beleške, izjave svedoka i transkripti prisluškivanih razgovora, i te kako je poznato ko je ubio tada 21-godišnjeg žestokog momka s Voždovca.

Knežević se zamerio mnogima jer nije zazirao ni od velikih imena podzemlja, ali mu je glave, ispostaviće se, došla naizgled benigna stvar, to što je uzeo džip Miši Cvetinoviću, zetu Radeta Ćaldovića Ćente.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

 

Još tada se u kriminalnim krugovima pričalo o tome da je visoki funkcioner policije štitio Kneletovog ubicu, pa je ovaj brzo pušten iz pritvora. Ipak, ubrzo je i on izgubio glavu, a iza njegovog ubistva, pokazuju transkripti, stajao je Željko Ražnatović Arkan.

U "HAJATU" PUCAO "ZLIKOVAC NEOPEVANI", UBIO JE 20 LJUDI

Izvor: beleška o prisluškivanom razgovoru

Dana 21. 12. 2011. godine u 22.24 Grbović Slobodana je najverovatnije slučajno pozvao Dragan N. iz Beograda. Slobodan je Dragana nekoliko puta oslovio imenom, pokušavajući da započne razgovor, međutim, Dragan ga nije čuo, već je s osobama s kojima se nalazio u društvu razgovarao o Slobodanu, kao i drugim licima iz kriminalnog podzemlja.

Sledi deo razgovora o našim kriminalcima u Nemačkoj, a onda Dragan priča ljudima s kojima je u društvu (dok Slobodan sve vreme sluša) o ubistvu Kneleta.

Nakon toga je Dragan izneo da je on sa Radetom (Rade Ćaldović Ćenta, prim. aut.) zajedno odrastao i da je Rade iz njegovog stana izašao u noći kad je ubijen. Zatim je naveo da su on i Ćenta iz CZ izvadili Mišu (Cvetinović Miša) kada je ubio Kneleta, dok je u CZ bio Ćira Čitaković zvani Debeli. Na kraju, Dragan je naveo da je Miša bio zlikovac neopevani i da je na području Beograda ubio 20 ljudi, a da je, i pored toga, s njim bio u dobrim odnosima i da ga je često posećivao. Nakon što je Dragan pomenuo da je Mišu ubio Arkan Slobodan je prekinuo razgovor.

Republika

Foto: Profimedia

 

 

POLICAJAC ISKLJUČIO KAMERE NA DAN KAD JE KNEŽEVIĆ SMAKNUT

Izvor: službena beleška

Trlajić (Bata Trlaja, op. aut.) navodi izvesne Luku i Mišu, za koje je pomenuo da su Giškini puleni, ističući da Miša za poslednjih nekoliko godina ima jedno ubistvo i desetak teških ranjavanja, ali da zbog mnogo para i jakih leđa nije odgovarao. Sumnjajući da su pomenuta lica u sprezi sa sistemom, Trlaja navodi detalje Kneletovog ubistva, za koje je Miša odgovoran.

Prema rečima Trlaje, Miša i Knele su došli u konflikt zbog džipa koji je Knele prisvojio. Kako posredovanje Gorana Vukovića nije uspelo, Miša je došao kod Kneleta u hotel da se navodno sporazumeju oko kola. Kada su ušli u Kneletovu sobu, Miša ga je na prepad ubio s leđa, pucajući iz Ćentinog kolta 45. Trlaja navodi da je indikativno da je nakon kraće istrage Miša pušten iz pritvora i da je sada u Frankfurtu. Pri tome, kako Trlaja navodi, treba imati u vidu da je Miša Ćentin zet, a ovaj odličan prijatelj sa Hadžom, zamenikom MUP Republike Srbije. To, prema Trlajinom mišljenju, objašnjava zašto su kamere u "Hajatu" na dan ubistva bile isključene.

TRLAJA: GORAN VUKOVIĆ SE BRZO PRODAO SISTEMU

Izvor: službena beleška

Bata Trlaja u jednom razgovoru optužuje Gorana Vukovića Majmuna, vođu "voždovačkog klana", da polako ulazi u sistem. Trlaja navodi da je Vuković, uprkos burnoj kriminalnoj prošlosti, nedavno dobio odobrenje za nabavku oružja.

Republika

Foto: Facebook.com/printscreen/Čelik19

 

 

KNELE PREDOSETIO: JA SAM SLEDEĆI POSLE BELOG I GIŠKE

Izvor: službena beleška posle pogibije Đorđa Božovića Giške

Prema našim saznanjima, očekuje se da u Beograd na sahranu dođu, između ostalih, i Boris Petkov Bugarin, jedna od najbliskijih veza Božovića, koji se, nakon učešća u ubistvu Ranka Rubežića, nalazi u bekstvu. Raspolažemo podatkom da je na Petkova pokušan atentat kada mu je automobil tokom vožnje izrešetan s dva rafala, kao i da će usled toga biti izuzetno obazriv, naoružan i pancir-košuljom. U pratnji Petkova tokom boravka u Beogradu biće Aleksandar Knežević Knele. On je veoma bliska veza pokojnog Božovića, za koga postojeća saznanja ukazuju da je uključen u nezakonite manipulacije ukradenim automobilima. Knežević sumnja da bi on, nakon Belog i Giške, mogao da bude potencijalna meta.

U toku prepodneva 16. 9. 1991. u Beograd je iz Švedske doputovao Komnen Joksimović Joksa, vlasnik lanca kockarnica i jedna od bliskih veza Božovića. Raspolažemo saznanjem da Joksimović namerava da stupi u kontakt sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, koji se trenutno nalazi u Beogradu. Ražnatović je u toku prepodneva 16. 9. 1991. boravio duže u stanu Milene Božović iako s njenim sinom Giškom od povratka iz pritvora u Hrvatskoj nije održavao kontakte.

LAŽNI PAPIRI ZA ARKANOVE UBICE, KOSMAJAC OTPAO JER NIJE POUZDAN

Izvor: prisluškivani razgovori

U jednom od izveštaja stoji da je Dugi Lainović u stalnom kontaktu sa Skoletom, za kog se navodi da je organizator, tj. naručilac ubistva Željka Ražnatovića Arkana. Dalje se prenosi sadržaj telefonskog razgovora Lainovića i jednog od Arkanovih ubica koji je pobegao i krije se, kako navodi operativac, u Bugarskoj (iz nekih drugih beleški može se zaključiti da se radi o Draganu Nikoliću Gagiju, op. aut.).

- Lainović je obavestio ubicu da je organizovao pravljenje lažne putne isprave i da je preduzeo sve da se ne provali. Ističe da je ulog prevelik i da zato ceo posao lično odrađuje. Navodi da bi lako napravio posao preko Kosmajca ili Ljube Makedonca, ali mu oni nisu pouzdani u ovako krupnom problemu, tako da sada ne sme ni da pomisli na njih - stoji u izveštaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading