VELJINU TAJNU SVESKU ČUVAO LAZAREVIĆ: Novi detalji istrage protiv klana Belivuk-Miljković

Autor:

Vesti

23.12.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugovanja za kokain "kavačkog klana", uz ostale podatke, nalaze se u zabeleškama Veljka Belivuka koje su bile kod advokata Dejana Lazarevića, potvrdio svedok Srđan Lalić.

VELJINU TAJNU SVESKU ČUVAO LAZAREVIĆ: Novi detalji istrage protiv klana Belivuk-Miljković

Foto: youtube.com/printscreen

Paralelno sa suđenjem monstruoznom klanu Veljko Belivuk - Marko Miljković policija i tužilaštvo nastavljaju istragu i prikupljaju nove dokaze njihovih zločina. Nedavno otkrivena tajna sveska Veljka Belivuka sadrži mnogo podataka o tome, ali svaki treba pažljivo proveriti da bi bili pridodati postojećoj optužnici. U njoj su imena pojedinih uticajnih ljudi koji su stavljeni pod prismotru, kao i njihovi kontakti, saznaje Republika.

Ta sveska bila je kod Dejana Lazarevića, advokata ovog klana, koji je zastupao i grupu Darka Šarića, s kojom je kasnije uhapšen.

O tome je govorio i svedok-okrivljeni Srđan Lalić na suđenju u Specijalnom sudu.

Na propitivanje Miljkovića o 40 kilograma kokaina koje je njemu, prema svedočenju Lalića, poslao šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer, Lalić je odgovorio:

- Da, i to nije jedini put da ti je slao. I ti i Veljko ste mi rekli, to sam video u svesci Veljka Belivuka koju nam je dao Lazarević, a u kojoj pišu dugovanja. 

Kako nezvanično saznajemo, istražni organi su na tom spisku ugledali poznata imena, među kojima ima i sudija, tužilaca i policajaca.

- Tu je registrovan i protok novca, dugovanja, nabavljanje i način transporta "robe", ali i drugi podaci interesantni za vođenje procesa protiv ove organizovane grupe - objašnjava izvor blizak istrazi.

Miljković je na svaki pomen Lazarevićevog imena u sudnici "sekao" Lalića.

- Zašto mrziš Dejana Lazarevića, nemoj da ga spominješ jer nije deo ovog predmeta - besno je u jednom trenutku Laliću poručio Mare Mesar.

Potom je naveo da je Lalić sve izmislio i da samo pokušava da dokaže da bi ispalo da su spremali atentat na predsednika.

Miljković: Na koga konkretno misliš kad pričaš o snajperu?

Lalić: Na čitavu vladajuću strukturu. Lazarević je tada rekao: "Samo da smaknemo ove i posle ćemo lako".

Sagovornik Republike tumači da je klan u strahu od te tajne sveske i podataka koje je bi "đavolji advokat", kako su ga prozvali mediji, mogao da, u eventualnim "pregovorima" sa tužilaštvom, prosledi istražnim organima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading