JEREMIĆ HRABAR, AL' SAMO NA TASTATURI: Vuk došao da bije Vučića, pa pobegao kao zec!

Autor:

Vesti

25.06.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Silan je bio Vuk Jeremić predsednik Narodne stranke kada se u petak uputio sa još tri funkcionera svoje stranke ka Predsedništvu na Andrićevom vencu da bi se obračunali sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Međutim, njihov fajterski naboj brzo se ugasio kada je predsednik izašao mirno, bez obezbeđenja, i pozvao ih da ispune ono što obećavaju.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović/Rade Prelić
Aleksandar Vučić i Vuk Jeremić

Naime, sve je počelo kada je lider Srbije, komentarišući izjave Narodne stranke da će prema pripadnicima SNS nakon njihovog odlaska sa vlasti sprovesti "politički revanšizam", rekao da će se, ako zakažu kada i gde, on odazvati i doći sam protiv petorice, što su nabeđeni funkcioneri Narodne stranke shvatili kao otvoreni poziv. Tako se delegacija Narodne stranke sačinjena od Vuka Jeremića, Vladimira Gajića, Bore Novakovića, Miroslava Aleksića uputila ka zgradi u kojoj boravi predsednik, ali kada se on pojavio ispred njih, otvoreno ih nazivajući "lopužama i najgorim kriminalcima", kao da su promenili ploču jer je tada Jeremić počeo u panici da ističe da samo želi da se pojavi ispred kamere RTS, kao i da ga je strah da uđe u Predsedništvo.

Iz perspektive preplašenog Jeremića sve je izgledalo mnogo napetije, a njegovu "kuknjavu" su preneli i opozicioni mediji, krajnje dramatično.

- Vučić se, prema svedočenju Jeremića, pojavio ispred njih, unosio im se u lice, poručujući: "Hajde me tuci" - deo je jedne od objava na portalu Nova.rs.

Najveću ironiju u svemu predstavlja i činjenica da je Jeremić naveo kako se Vučiću obratio sa "izdajniče", što su mnogi na društvenim mrežama dočekali na nož, govoreći kako većeg izdajnika od Jeremića nema.

5 stvari koje su raskrinkale Jeremića

1. Slagao je da je Vučić hteo da se bije i da je provocirao tuču. Sišao je pred njih i rekao da linčuju njega umesto narod

2. Dokaz da je bio spreman za provokaciju jeste činjenica da je poveo kamere sa sobom

3. Takođe je slagao da je Vučić sišao s obezbeđenjem jer se na slici koju je sam Jeremić plasirao preko svojih medija vidi da je najbliža osoba na pet metara od njih dvojice

4. Tvrdi da je došao da kaže nešto Vučiću, a nije hteo da učestvuje u dijalogu oko Kosova kad je bio pozvan, što jasno ukazuje da je hteo samo da provocira

5. Hteo je da uđe u Predsedništvo, očekujući da se Vučić neće pojaviti, pa će moći da priča kako ga se uplašio... Što se nije desilo

POKUŠAJ PROVOKACIJE

Ovaj incident izazvao je pravu buru u javnosti, a sve što se odigralo ispred zgrade Predsedništva prokomentarisao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ocenivši da je reč o provokaciji.

- Četvorica funkcionera Narodne stranke su pokušala da isprovociraju predsednika Vučića - naveo je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je opisao i kako su Kobre spasle opozicione "junačine".

- Čestitam pripadnicima Kobri što su uspeli Jeremića i još trojicu spreče da od predsednika Vučića dobiju ono po šta su došli i ono što su zaslužili - naveo je Vulin u saopštenju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Mali: Sramno ponašenje Jeremića

Ponašanje rukovodstva Narodne stranke je, u najmanju ruku, sramno, kaže ministar finansija i funkcioner SNS Siniša Mali povodom dolaska predstavnika Narodne stranke ispred Predsedništva Srbije predvođenih Vukom Jeremićem, a za koje navodi da su pokušali da izazovu nasilje.

- Podrška predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću jer je stojički, hrabro i dostojanstveno izdržao napade grupe u delirijumu, koju je predvodio Vuk Jeremić, pokušavajući da izazove nasilje da bi stvorio utisak žrtve - napisao je Mali na Instagramu.

Mali je rekao da se Jeremić, nekada političar na visokoj funkciji, sada ponaša kao histerični provokator jer on i ostatak opozicije nemaju program kojim bi mogli da se izbore za glasove građana.

Istovremeno, dodaje Mali, takvi imaju duboku amneziju jer zaboravljaju da naš narod još ispašta zbog njihovih izdajničkih odluka koje su doneli dok su vladali.

Naveo je da njihov program, o kojem neprekidno pričaju, obuhvata lustraciju, revanšizam i pokušaje izazivanja nasilja.

- Uz Đilasove zaposlene, koji takođe zagovaraju, kako i sami kažu, "krv na ulicama", jasno je da opozicija teži izazivanju nemira. Takvim metodama se priklanjaju bezidejni, promašeni, oni koji su pokušali da prodaju ovu zemlju i delimično u tome i uspeli. Toliko o izdajnicima i sakupljačima tuđih para, koji i dalje ne shvataju da Srbija pamti - poručio je Mali.

JUNAČINE PONIKOŠE

Budući da je ovaj pokušaj izazivanja incidenta u Jeremićevoj režiji u potpunosti obesmišljen, sve je zaličilo na neku komediju, a to je zapazio i potpredsednik SNS Miloš Vučević, koji je, iskoristivši Instagram profil, podelio svoju reakciju na pomenuti događaj.

- Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše. I sada je potpuno jasno kakve su to "junačine" i kakva je to banda lažova i kriminalaca koja se ispred kamera svojih medija busa u prsa, a kada izađe među ljude plaši se sopstvene senke. Došli oni da izvedu marketinški manevar i napadnu predsednika Vučića, da ga linčuju. Ali jedino što nisu očekivali jeste da će predsednik Vučić izaći pred tu grupu "junačina", sam, bez obezbeđenja - zaključuje Vučević.

Potpredsednik SNS je ukazao na to da na Vučićeva pitanja ova skupina nije imala odgovor:

- Nisu mu odgovorili ni na jedno pitanje o tome koliko su ukrali od građana Srbije i u kakvom užasu su zemlju ostavili dok je njom harala njihova žuta banda. Valjda ni sami ne znaju koliko su se nakrali od naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Branislav Nedimović - član predstavništva SNS

Pitam se da li je to sve što je naučio tokom boravka u UN jer očigledno nije ništa radio. Da li je to sve što je uspeo da sazna o politici među diplomatama svetskog ranga u Njujorku? Koliko je principijelan čovek, svi smo videli, a o hrabrosti koju svaki političar mora da ima neću ni govoriti. Po principu mafijaša iz komičnih stripova, vrhunac hrabrosti im je kad pozovu lift, pa pobegnu

RepublikaFoto: Tanjug

Aleksandar Šapić - potpredsednik SNS

Čovek koji se verovatno nikad ni sa kim u životu nije pobio, koji je tuču gledao samo na filmu, koji ne zna kako boli najobičniji kokavac kad dobiješ, a ne nešto više, pokušava da glumi uličnog mangupa, kabadahiju, da provocira i preti svakome ko mu padne na pamet. Na kraju je dozvolio da ide u Predsedništvo i to isto uradi predsedniku RS. Kompleksi su čudo

RepublikaFoto: A. Nalbantjan

Goran Vesić - zamenik gradonačelnika Beograda

Mnogi državni, ali i stranački funkcioneri mogu da nauče na Vučićevom primeru kako se lično bori za svoje ideje, Srbiju i politiku koja nas od 2012. vodi put napretka. Ne moraju da budu toliko hrabri, kao Vučić. Samo da izađu na crtu i da ne kalkulišu koliko će priloga i naručenih emisija dobiti u tajkunskim medijima zbog toga

RepublikaFoto: Tanjug

Milenko Jovanov - potpredsednik UO SNS

Dakle, tačku na priču o revanšizmu koju je smislio #Jeremić je danas stavio #avučić po sistemu: "U tom nešto šušnulo, negde ispod grana, razbegli se zečevi na stotinu strana", napisao je Jovanov

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Vladimir Orlić - član Predsedništva SNS

Kad je Vučić sišao među njih, u lice im rekao da su lopovi - što im inače misli i cela Srbija, krenuli su da se tresu, mucaju i cvile, nije se prosto znalo koja je od tih đilkoških kukavica glasnija u zapomaganju. Ni ko je od njih brži kad su zagrebali nazad prema vratima

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

IVKOVIĆ: Samo imenom Vuk, a glavom i bradom jagnje

Biljana Popović Ivković, član Predsedništva SNS, reagovala je na ispad opozicije s Vukom Jeremićem na čelu ispred Predsedništva Srbije.

- Samo imenom Vuk, sada je glavom i bradom uplašeno jagnje. To je isti onaj koji sebe predstavlja kao gospodina i intelektualca, a u stvari, Vuk Jeremić je jedan običan primitivac i manipulator, sve više ostrašćen, gladan vlasti i fotelje - istakla je Biljana Popović Ivković.

Navodeći da Jeremić i njegove kolege iz opozicije građanima nude samo laž i mržnju, Popović Ivkovićeva je dodala:

- Događaj ispred Predsedništva ne može se drugačije okarakterisati, nego kao skup "maloletnih delinkvenata", koji bi da zasuku rukave i obračunaju se najprimitivnije. Linč i vlast je jedina njihova ideja-vodilja, prava slika i prilika Ðilasove opozicije. Svaka čast predsedniku Vučiću, on svakoga može da pogleda u oči i saspe istinu u lice. I to bez obezbeđenja ispred sebe.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

ĐUKIĆ DEJANOVIĆEVA: Vučić odiše sigurnošću

Interesantno je, komentariše se na društvenim mrežamam, da su se Jeremić i njegova pratnja toliko uplašili susreta s predsednikom da niko od njih nije skupio hrabrost da pošteno fotografiše susret, već su jedinu sliku napravili krišom. Na njoj se vidi predsednik Narodne stranke licem u lice sa Vučićem i na osnovu ove fotografije može se videti ko "vodi igru".

Na slici vidimo lidera Srbije koji stoji oslonivši ruke na kukove, dok je Jeremić prekrstio ruke preko tela i vidno podigao bradu.

Neuropsihijatar Slavica Đukić Dejanović za Srpski telegraf prokomentarisala je ovaj specifičan govor tela.

- Predsednik Vučić na osnovu fotografije odiše sigurnošću, on je siguran u svoje postupke i opušten, dok Jeremića vidimo u fajterskom stavu, borbenom, inicira aktivno učešće u borbi - rekla je Đukić Dejanović.

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Aca

25.06.2021 18:19

Jeremić Vuk nam se danas malo više poplašio pa se pokupio i pobegao.

nedeljko

25.06.2021 18:28

E opozicijo, bolje da ugasite NS nego da se brukate i da pokazaujete da ste komicari od politicara.

Tija

25.06.2021 20:26

Vuk Jeremic izvrce pricu, bas se uplasio. Narod mu nikada nece oprostiti lazi.

Una

25.06.2021 21:43

Oni su virtuelne siledzije.