PROCUREO PLAN ZA BEKSTVO MILOŠEVIĆA IZ SRBIJE! Otkrivena Slobina najveća tajna: Slavica Đukić Dejanović posle 19 godina ispričala BAŠ SVE!

Autor:

Vesti

13.12.2020

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Milošević nije morao da ode u Hag, postojao je niz scenarija koji su mogli da nekadašnjeg predsednika spasu suđenja u Tribunalu i robije. Bilo je mogućnosti da ode u inostranstvo, da menja identitet. Bilo je vrlo različitih ponuda.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović, dugogodišnja funkcionerka SPS i nekad bliska Miloševićeva saradnica, ovim rečima, posle 19 godina otkrila je tajnu o kojoj se samo šuškalo, da je postojao plan koji bi omogućio Miloševiću da izbegne hapšenje, promeni identitet i nastavi mirno da živi u nekoj drugoj zemlji.

KARADŽIĆEV PRIMER

Ovu temu ona je pomenula u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi, kod Milomira Marića, a juče je o tome govorila za Srpski telegraf.

Marić: Rusi su mu nudili da pobegne, a pre njih i Amerikanci, uz milion dolara da počne biznis

 

- Njemu nije padalo na pamet da prihvati neku od tih ponuda. Bio je on svestan da je hapšenje u Beogradu i odvođenje u CZ samo korak do hapšenja u Hagu. Išla sam kod Koštunice, koji je rekao da može u sve na svetu da se zakune da Sloba nikada neće otići u Hag. Bila sam kod Đinđića, koji je rekao: "Vi socijalisti možete da sečete vene i ovako i onako. On će biti u Hagu. Ja sam ovde zato što će on biti u Hagu" - priča Slavica Đukić.

Slobodan Milošević u Hagu

Fila: Niko ne bi znao gde je

Miloševićev advokat Toma Fila, koji je branio mnoge haške optuženike, potvrđuje priču partijske koleginice.

- Mogao je u Rusiju, iz Rusije na Kubu, ne bi se znalo gde je - konstatuje Fila.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Toma Fila

Ipak, advokat naglašava da se u jednoj stvari ne slaže sa Slavicom Đukić Dejanović, koju, napominje, izuzetno poštuje:

- To je da je Sloba verovao da će ga poslati u Hag. Nije verovao, on je u jednom momentu verovao Koštunici i Đinđiću. Rekao sam jasno i glasno da ću iscepati diplomu ako ga i jedan sud u Srbiji bude osudio jer nisu imali za šta. Nije hteo da ode zato što nije želeo da se skloni.

Na pitanje ko je Miloševiću nudio opcije poput zamene identiteta, doskorašnja ministarka odgovorila je da će pustiti neko vreme da prođe, kao i to da će pisati o tome.

Kada je u emisiji govorila o tome, na Marićev komentar da je Igor Ivanov, ministar spoljnih poslova Rusije, nudio da avion čeka na Surčinu da Slobu vodi u Rusiju, ona je poručila da on, eto, zna deo istine.

Vojislav Koštunica

Koštunica se kleo u sve na svetu da Sloba neće biti izručen

Đukićeva je opisala i šta joj je Milošević odgovorio kada ga je pitala za razlog zašto neće da ode u neku od ponuđenih zemalja i menja identitet.

- "Mene više neće moj narod i ja na to nemam pravo", rekao mi je. Ja kažem: "Evo, Karadžić se krije", na šta je Sloba uzvratio: "Da, ali narod je uz njega." I mislim da je on tako razmišljao i tako je govorio. Naravno, presudnu ulogu u svim odlukama koje je činio je imala njegova supruga. Malo je žena na svetu koje su toliko voljene, kao što je bila profesorka Marković.

Zoran Đinđić

Đinđić je rekao: On će biti u Hagu. Ja sam ovde zato što će on biti u Hagu

DOLAZAK PANIĆA

Milomir Marić za Srpski telegraf kaže da se zna da je ministar spoljnih poslova Rusije nudio izlaz Miloševiću.

Šainović: Bilo je moguće, ali on to nikako nije želeo

Bivši Miloševićev saradnik i premijer Srbije Nikola Šainović kaže da Milošević nije razmatrao prihvatanje neke takve ponude.

Slobodan Milošević i Nikola Šainović

- On to nije razmatrao jer ne možete biti vrhovni komandant kad se vodi rat, a kad taj rat prođe, onda da pobegnete. To je bio ključni razlog. Ni Milošević lično niti bilo ko od nas iz rukovodstva to nije razmatrao iako je u tehničkom smislu to bilo moguće. Mogao je izlaz da pronađe u nekim prijateljskim zemljama, međutim, ključna stvar je bila da nije hteo - objašnjava Šainović.

- Tad se govorilo da je Igor Ivanov rekao da ga čeka avion na surčinskom aerodromu i da je njegova epoha završena, da je odštampan službeni list da je izgubio. Pavković je doveo Koštunicu i Sloba je objavio da će da se igra sa unukom Markom i da je red da se odmori. Međutim, to nije bila prva ponuda. Bila je i američka 1992, kad je prvi put trebalo da bude bombardovan Beograd. Tada je došao Milan Panić i Amerikanci su nudili Slobi da ode da živi u Ameriku, da bude bankar, nudili su mu novac, govorilo se o nekih milion dolara, da počne biznis u Americi. Kako je kasnije odbio rusku ponudu tako je ranije odbio i američku - navodi Marić.

Brojke

1. APRILA 2001. UHAPŠEN MILOŠEVIĆ

28. JUNA 2001, NA VIDOVDAN, IZRUČEN HAGU

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana "Srpskog telegrafa" za 14.decembar 2020. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading