PAKLENI PLAN AMERIČKE "DUBOKE DRŽAVE": Smaknuti Vučića, SAMO TAKO ĆE KOSOVO IMATI PRAVU NEZAVISNOST

Autor:

Vesti

29.10.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić neće nikad priznati nezavisnost Kosova i Metohije, uvideli su i priznali predstavnici američke "duboke države", koji decenijama lobiraju za albanske interese. I zato je, kako saznaje Srpski telegraf u diplomatskim krugovima, njihova političko-medijska artiljerija usmerena ka Vučiću.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Aleksandar Vučić

,Plan je da se svim silama udari na srpskog predsednika, oslabi njegova pozicija i izdejstvuje pad da bi na Andrićev venac postavili svoju marionetu iz opozicionih krugova, koja će zauzvrat ispuniti njihov zahtev i priznati nezavisnost južne srpske pokrajine.

Paklenu strategiju otkrio je profesor na univerzitetu "Džon Hopkins" Danijel Server, inače jedan od eksponenata "duboke države". Server inače važi za ključnog predstavnika američkih demokrata i žestokog sledbenike politike Klintovih. Slovi za najodanijeg predstavnika politike koju zastupa Hilari Klinton.

KADAR PO MERI

Server je, naime, izjavio da veruje da predsednik Vučić neće priznati nezavisnost Kosova, te da je neophodno da se na čelo Srbije dovede neko iz opozicije ko bi realizovao planove "duboke države".

Adamović: Drugi predsednički mandat Vučića garant za zaštitu srpskih nacionalnih interesa

 

- On (Vučić) kaže da neće. Ja mu verujem. Mislim da će Srbija najverovatnije imati novog predsednika pre nego što prizna Kosovo - kazao je Server.

Potom je objasnio kako ostali percipiraju kosovski problem:

Branko Radun politički analitičar

Raspisan je novi konkurs, pa i među srpskim političarima iz opozicije, ko bi to mogao da prizna nezavisnost KiM.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Brano Radun

Kandidati poput Saše Jankovića, Sergeja Trifunovića, koji i nisu krili da su za nezavisnost Kosova, pokazali su se kao neuspešni. Nije ih narod podržao, za razliku od Vučića, koji snagu crpi upravo iz ogromnog poverenja građana

Predrag Rajić Centar za društvenu stabilnost

Svi albanski lobisti su savršeno svesni da je predsednik Vučić jedina brana odbrani srpskih nacionalnih interesa na KiM i logično je što žele njegovu smenu, ali ti planovi se neće ostvariti.

RepublikaFoto: Media centar
Predrag Rajić

Sprečiće ih srpski narod podrškom svom predsedniku

- Svi političari u Srbiji shvataju da više nikada neće upravljati Kosovom i da će morati da priznaju njegov suverenitet i nezavisnost, kao uslov za pristupanje Evropskoj uniji.

"Duboka država" u SAD i dalje čini sve da ukloni sve koji su brana ostvarivanju globalnih ciljeva i ciljeva u regionu, pre svega KiM, a Vučić im je tu glavna smetnja, objašnjava poslanik SNS i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković. Udari na njega, upozorava, tek predstoje.

- Danijel Server je konačno shvatio da predsednik Vučić nikada neće priznati tzv. državu Kosovo i da Srbija nije, kako bi oni iz "duboke države" voleli da bude, "Pupet State" (marionetska država), u kojoj se o vitalnim interesima zemlje odlučuje u određenim centrima moći. Naviknuti tokom 12 godina na raznorazne klimoglavce, Tadića, Đilasa, Jeremića, dugo im je trebalo da shvate da Srbiju sada vodi ozbiljan državnik, lider sa vizijom, koji je spreman da sve žrtvuje zarad interesa Srbije i građana, lider koji može da bude partner, ali nikako instrument u bilo čijim rukama - kaže za Srpski telegraf Marinković.

Sporazum alatka u Trampovoj kampanji

O netrepeljivosti predstavnika "duboke države" svedoči i činjenica da je Server čak i Vašingtonski sporazum, koji su Beograd i Priština potpisali u Beloj kući, ocenio samo kao alatku u Trampovoj kampanji. Iako ocenjen kao istorijski, Server ga je uporedio s tankom kašom.

OZBILJNA OPASNOST

Mudrom i staloženom politikom Vučić, obrazlaže naš sagovornik, zavredeo je poštovanje aktuelne američke administracije, veoma uticajnih krugova u Senatu i Kongresu, koji sada imaju potpuno drugačiji pristup po pitanju odnosa sa Srbijom.

RepublikaFoto: youtube.com/zeriamerikes
Danijel Server

- Kruna svega je potpisivanje Vašingtonskog sporazuma, koji garantuje očuvanje naših ključnih interesa, ali i novu eru bilateralnih odnosa između Srbije i najveće svetske ekonomske, političke i vojne sile. I sve to, a da nismo ni za jotu poremetili dobre odnose sa svima s kojima smo šest godina gradili strateška i sva druga partnerstva. U tome se i ogleda veličina i format Vučića, kao lidera, a "duboka država" u Americi i dalje čini sve da bi se uklonili svi oni koji joj stoje na putu ostvarivanja ciljeva, kako globalnih tako i regionalnih, koje su zacrtali još devedesetih godina. Vučić im je velika smetnja, kao jedan od retkih nezavisnih i autonomnih lidera, ali 65 odsto podrške građana koje trenutno ima, daju mu snagu da se izbori sa svim udarima i izazovima koji se dešavaju i koji tek predstoje - navodi Marinković.

Milioni uloženi u rušenje

Predsednik Vučić govorio je jasno i otvoreno da nikad ni po kakvu cenu neće priznati KiM, ali je u nekoliko navrata ukazivao da u budućnosti očekuje pritisak da Srbija prizna Kosovo.

- Ako prihvatite to i to, mi ćemo vas potapšati po glavi i ti ćeš nam biti malo veći demokrata. A ako ne prihvatite to i to, e onda ćemo da si najveći autokrata, diktator i sve drugo - kazao je šef države.

Istakao je da je sve to prošao više puta, ali da su sada drugačija vremena:

- Danas nije dovoljno da uložite 100 miliona u nečije rušenje, morate mnogo više. Neki su do sada uložili, bogami, više stotina miliona, odštampali desetine miliona stranica protiv mene, milione laži izmislili, plasirali, ali nije vredelo. Jer narod razume požrtvovanost i emociju i srce i posvećenost, ljudi glasaju i zbog svojih porodica i budućnosti i ko radi u njihovom interesu.

Saša Adamović, istoričar i politički analitičar, smatra da preti ozbiljna opasnost i napadi na predsednika Vučića u cilju njegove i destabilizacije države.

- Upravo ti zapadni centri moći, koji su uvideli da Vučić neće priznati KiM ni po koju cenu, stoje iza projekta tzv. nezavisnog Kosova. Vučić je smetnja njihovim interesima i činiće sve da ga uklone, smene. U skorijoj budućnosti, već 2022. godine, kad su predsednički izbori, ti sponzori kosovske nezavisnosti, podržaće njegovog protivkandidata, iz opozicionih redova samo da bi smenili Vučića - kaže za Srpski telegraf Adamović.

MAJKL KARPENTER O POLITIČKOM KANDIDATU DEMOKRATA ZA ŠEFA BELE KUĆE

Bajden ima dobar odnos sa Vučićem i strategiju za Srbiju

Majkl Karpenter, savetnik kampanje Džoa Bajdena, kazao je da postoji strategija za Srbiju i ističe da demokratski predsednički kandidat veoma dobro poznaje našu zemlju i zapadni Balkan i ima dobar odnos sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Karpenter je otkrio da se strategija praktično zasniva na pet ključnih tačaka. Bajden bi bio fokusiran na ulazak Srbije u EU, podršku daljim reformama u oblasti vladavine prava, bolje veze u smislu putovanja i ulaganja američkih kompanija u Srbiji, jačanje bilateralnih vojnih odnosa dve države i da ne postoje dva paralelna procesa u dijalogu Beograda i Prištine, koji vode EU i SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

- Postoje šanse da se iskoriste neke veze koje su uspostavljene u prethodnih nekoliko godina, ali ciljevi su da se Srbija učvrsti kao strateški važna zemlja na zapadnom Balkanu i učvrsti u EU i evroatlantskim strukturama - rekao je Karpenter na pitanje kakvu politiku i odnos Srbija može da očekuje ako Bajden pobedi na izborima 3. novembra.

Upitan kakav odnos Srbija može da očekuje od Bajdena prema dijalogu Beograda i Prištine ako pobedi, on tvrdi da je krajnji cilj dijaloga obostrano priznanje.

- Od Bajdenove administracije bih očekivao mnogo aktivnije učešće, zajedno sa EU, da sednu zajedno za sto, da nemamo dva paralelna procesa koji se dešavaju, a jedni ne obaveštavaju druge, već da imamo dva istovremena procesa. Jedan jedinstveni dijalog između Srbije i Kosova, uz EU i Ameriku. Mislim da će to dovesti do najvećeg uspeha u budućnosti - poručio je Karpenter.

Ocenio je i da je Vašingtonski sporazum u mnogim elementima pozitivan, u smislu ekonomskih veza i komunikacija između Beograda i Prištine:

- Mislim da je sve to sjajno, ali moja glavna zamerka nije njegova sadržina, već činjenica da je odvojen od evropskog dijaloga. Nadam se da će se u budućnosti sihronizivati inicijative SAD i EU i da će zajedno SAD i EU voditi taj dijalog ka zaključenju da možemo da imamo Srbiju u EU.

U međuvremenu, napominje, vodiće kampanju protiv Vučića, udarati na njegovu porodicu, bliske saradnike, u cilju da oslabe njegovu poziciju:

- Drugi predsednički mandat Vučića je zato imperativ i garant za zaštitu srpskih nacionalnih interesa.

Novi Grenel

Karpenter je dodao da je veliki optimista da će Bajden pobediti na izborima, a na pitanje da li će, ukoliko se to dogodi, biti njegov Ričard Grenel rekao je da ne može da govori o tome kakva će biti njegova buduća uloga u Bajdenovoj administraciji.

- Ukoliko zaista želite istinsku normalizaciju, potrebno bi bilo dodati mnogo mesa. Taj sporazum neće vredeti ni papira na kom je odštampan ukoliko njegovu implementaciju ne bude pratila ogromna podrška. Do sada nije bilo gotovo ničega, ili vrlo malo, osim izjava privrednih komora - kazao je Server, koji se ipak složio s konstatacijom da taj sporazum omogućava jačanje ekonomske saradnje između Srbije i Kosova, što je važno za obe strane.

Ocenio da plan o razmeni teritorija nije pokopan:

- Nije. To je zombi koji luta zemljom, čekajući sledeću budalu da ga oživi.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 30. oktobar 2020

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deki

29.10.2020 21:18

Vidi se, napadaju ga vidim da polako ne podnosi no krizni stab, nema sanse da prodje ovaj zakon, jedino ako se predsenik ne folira